Dalić dobio velike glavobolje nakon meča protiv Velsa: Ko će igrati u odbrani protiv Slovačke?
Dalić će biti bez Vide i Lovrena u odbrnai, ali možda i bez Modrića u veznom redu

Teško će biti nadomjestiti oba štopera iz prvog tima

Dalić dobio velike glavobolje nakon meča protiv Velsa: Ko će igrati u odbrani protiv Slovačke?

S. Pašalić

Hrvatska je večeras odigrala 1:1 na gostovanju kod Velsa i tako zakomplikovala sebi život.

Izabranici Zlatka Dalića su pobjedom mogli osigurati plasman na Evropsko prvenstvo, ali do sva tri boda na kraju nisu uspjeli stići.

Tako će Hrvatska u posljednjem kolu protiv Slovačke u utakmici koja se igra za nešto malo više od mjesec dana moći osigurati plasman na Evropsko prvenstvo, ali i ostati bez njega.

Dalić je dobio velike glavobolje nakon večerašnjeg meča. Naime oba štopera, Vida i Lovren su dobili žute kartone i propustit će meč protiv Slovaka, a selektor Hrvatske će sada morati naći zamjene za ovaj dvojac, ali teško je nadomjestiti ovakva dva igrača pa Hrvati imaju razloga za brigu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Pored toga, kapiten Luka Modrić se također povrijedio u završnici meča i morao je napustiti teren, a ukoliko se bude radilo o težoj povredi, Dalić bi mogao biti i bez igrača Reala u jako bitnoj utakmici.

Top Komentari

87618
Lovren i Vida , pa bar 5-6 tog kvaliteta ima u HNL , lako nadomjestivo
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi