Vijesti stigle i do Dalića - Poznato je hoće li Ante Budimir biti spreman za Evropsko prvenstvo
FOTO: EPA

Nakon što se povrijedio

Vijesti stigle i do Dalića - Poznato je hoće li Ante Budimir biti spreman za Evropsko prvenstvo

Esmer Oštraković

Prije četiri dana jako loše vijesti stigle su do Zlatka Dalića koji je selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske.

Naime, tada mu je javljeno da se povrijedio prvi napadač Vatrenih Ante Budimir i sigurno da je to Dalića jako potreslo.

Zeničanin Ante Budimir igra sezonu iz snova u La Ligi. Zabio je 16 pogodaka ove sezone i pri vrhu je liste strijelaca jedne od najjačih liga svijeta.

On je na utakmici svog tima protiv Valencije u sudaru sa protivničkim golmanom zaradio pukuće tri rebra, ali nakon loših sada su stigle i dobre vijesti za Dalića.

Tako su iz Osasune obavijestili javnost da će Budimir za mjesec dana početi normalno trenirati sa ekipom, a to znači da će biti spreman za Evropsko prvenstvo.

Oglasi

Osim toga, postoji i mogućnst da Budimir bude spreman i nešto ranije, naravno ukoliko to njegovo tijelo bude moglo podnijeti, ali prognoze su veoma optimistične.

Ukoliko se sve ispostavi tačnim Budimir ne samo da bi bio spreman za Evropsko prvenstvo, nego bi imao i nekoliko takmičarskih utakmica.

Ante Budimir igra sezonu života

Ante Budimir iza sebe ima zaista spektakularnu sezonu u dresu Osasune. Trenutno je drugi strijelac La Lige sa 16 golova u 30 utakmica.

Sjajnim nastupima izborio se i za mjeto prvog napadača u fudbalskoj reprezentaciji Hrvatske i to ispred Livaje i Petkovića.

Od njega se očekuje da bude glavna napadačka uzdanica na Evropskom prvenstvu za Hrvatsku.

Iza sebe ovaj 32-godišnjak ima poprilično ispunjenu karijeru. Član Osasune je od 2021. godine, a ranije je u Španiji nastupao za Mallorcu.

Tokom karijere Budimir je nastupao za brojne klubove. Igrao je u Italiji, Njemačkoj, Austriji i Hrvatskoj, a ove sezone je potpuno eksplodirao u dresu Osasune.

Za reprezentaciju Hrvatske odigrao je 19 utakmica i zabio je dva pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti