Na semaforu 97. minuta, Osasuna gubi sa 1:0, a Ante Budimir izvodi najgori penal u historiji!

Hrvat se obrukao za sva vremena

Na semaforu 97. minuta, Osasuna gubi sa 1:0, a Ante Budimir izvodi najgori penal u historiji!

Endin Čaušević

Osasuna je večeras na svom terenu poražena od Valencije sa 1:0 u meču 31. kola španske La Lige, a tragičar večeri bio je Ante Budimir koji je promašio penal i osramotio se za sva vremena.

Valencia je uspjela da dođe do pobjede na gostovanju kod Osasune i još uvijek ostane u igri za plasman u Evropu.

Junak Šišmiša bio je Andre Almeida koji je u 18. minuti utakmice zabio pogodak za 0:1, te se ispostavilo da je to bio i konačan rezultat večerašnjeg meča.

Ipak, Osasuna je u zadnjim sekundama utakmice imala priliku da dođe do izjednačenja i jednog boda kada su domaći uspjeli da izbore penal.

Scve se dešavalo u 97. minuti, a hrvatski reprezentativac Ante Budimir bio je taj koji je odlučio preuzeti odgovornost i izvesti penal, no ispostavilo se da je donio potpuno pogrešnu odluku.

Oglasi

Budimir je namjestio loptu na bijelu tačku i pokušao je svojim sporim zaletom da zbuni golmana Mamardashvilija, ali ga je on čekao do zadnje sekunde i potpuno izbacio iz takta.

Očito je da Hrvat nije očekivao da će golman Valencije biti tako strpljiv i na kraju je on bio zbunjen i očajno je udario loptu koja je na kraju jedva došla do Mamardashvilija.

Nevjerovatan promašaj Budimira i očajno izveden penal možete POGLEDATI OVDJE.

Sigurno da je ovo jedan od najgore izvedenih penala koje smo vidjeli u historiji fudbala, te mnogima nije ni jasno šta je Budimir pokušao da uradi.

Oglasi

No, jedno je sigurno, a to je da je ovaj video već sada postao hit na društvenim mrežama, te milosti prema Budimiru nakon tako izvedenog penala nema.

Jasno je da je Budimir preuzeo odgovornost jer ove sezone igra u odličnoj formi i bori se za titulu najboljeg strijelca, te je htio da se izjednači na prvoj poziciji s Artemom Dovbykom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ukrajinski napadač zabio je 17 golova u dresu Girone u dosadašnjem dijelu sezone dok su Budimir i Jude Bellingham postigli po jedan pogodak manje u odnosu na Dovbyka.

Budimir je imao nevjerovatnu priliku da se izjednači na vrhu liste strijelaca, ali se propisno osramotio u zadnjim sekundama utakmice.

Top Komentari

FudbalskiGenije
Nabijem i njega i cijelj hrvatsku na kitu. Mamu mu ****m namještaljsku
1 2
BAJSJECAR1977
Glup kvadratek pač...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi