Dalić i Southgate uz dosta problema odabrali startne postave
(Foto: EPA) Uskoro će na teren prazne Rujevice istrčati reprezentativci Hrvatske i Engleske.

Uskoro počinje susret na Rujevici

Dalić i Southgate uz dosta problema odabrali startne postave

Reprezentacija Hrvatske od 20:45 sati na Rujevici dočekuje Englesku u utakmici Lige nacija (Liga A).

Susret će se zbog UEFA-ine kazne odigrati pred praznim tribinama, a selektori Hrvatske i Engleske su odabrali startne postave.

Ipak, one izgledaju dosta drugačije u odnosu na duel ove dvije selekcije u polufinalu minulog Mundijala u Rusiji, što zbog povreda, što zbog nekolicine igrača koji su završili svoje reprezentativne karijere nakon SP-a.

Tako je Zlatko Dalić odbrao sljedećih 11: Livaković - Lovren, Vida, Jedvaj, Pivarić - Rakitić, Kovačić, Modrić - Perišić, Kramarić, Rebić

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Kada je u pitanju Engleska mladi Chilwell koji je debitovao prije mjesec dana je dobio priliku za svoj prvi start u dresu Gordog Albiona, a Southgate će na teren poslati postavu koja izgleda ovako: Pickford - Stones, Maguire, Walker - Dier, Barkley, Henderson, Sterling, Chilwell - Kane, Rashford

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi