Dalić: FIFA je sa imenovanjem sudije preuzela prevelik rizik na sebe

Pred utakmicu sa Marokom

Dalić: FIFA je sa imenovanjem sudije preuzela prevelik rizik na sebe

E. Oštraković

Reprezentacija Hrvatske sutra će pokušati da izbori treću poziciju na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu koje se igra u Kataru.

Protivnik je naravno selekcija Maroka koja je pravi hit na ovogodišnjem Mundijalu, te neće Hrvatima biti nimalo lako.

Jasno je posebno selektoru Hrvatske da je ispred njega veliki izazov, a imali su priliku već da igraju sa Marokom.

Hrvatska i Maroko su odigrali svoju prvu utakmicu na Mundijalu u okviru grupne faze, a tada nije bilo niti pobjednika, ali niti golova.

Ovaj put neko će morati ostvariti pobjedu, barem u produžecima ili nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Selektor Hrvatske nije baš fasciniran potezom FIFA-e kada je riječ o odabiru sudije, jer su dali šansu sudiji iz Katara da sudi takvu utakmicu.

Oglasi

"Nikoga ne podcjenjume, ali mislim da je FIFA preuzela veliki rizik na sebe. Nadam se da nakon utakmice nećemo komentirati suca, ali se isto gako nadam da će sve biti korektno sa njegove strane", rekao je Dalić na press konferenciji.

Govorio je Dalić i o Maroku.

"Maroko me podsjeća na nas prije četiri i pol godine. Nitko ih nije očekivao ovako visoko, ali su oni svojom kvalitetom, emocijama došli tu gdje jesu. Iz utakmice u utakmicu su samo dodatno rasli i mislim da nas očekuje puno teži susret od onog s otvaranja grupe. Imamo puni respekt i veliko poštovanje prema njima. Pokazuju zajedništvo i nikoga se ne boje", rekao je Dalić.

Otkrio je i ko ga je najviše razočarao.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Smatram da je razočaranja puno više nego iznenađenja. Jedna Italija nije ni izborila plasman. Njemačka, Španjolska, Belgija, Portugal, Nizozemska, svi oni su imali puno veća očekivanja", rekao je Dalić.

Tako je selektor Hrvatske pokazao da je skeptičan zbog izbora sudije, ali ko zna možda za promjenu ne bude nikakvih grešaka na jednoj utakmici Svjetskog prvenstva.

Top Komentari

antikomunist
Vakat je vise ovom BOSANSKOHERCEGOVACKOM KATOLIKU da se povuce.Mislim da ce FIFA napraviti najvecu gresku ako ovog bosanskohercegovackog katolika ne kazni radi izjava.Kaznili su druge i MORAJU i njega ali vidim da su nasi susjedi umislili da su oni neki klinac u svijetu i da oni sve smiju a drugi niko. Mora da se osjecaju ugrozeno gdje god krenu.....sto je previse, previse je....
2 1
Lacosta
Ma nisi ti antikomunist.ti si pravi komunist
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi