Kako će Hrvatska izgledati protiv Maroka: Dalićeva poruka nekim igračima se neće svidjeti!

Meč se igra u subotu od 18 sati

Kako će Hrvatska izgledati protiv Maroka: Dalićeva poruka nekim igračima se neće svidjeti!

Samir Mlaćo
Maroko je večeras poražen od Francuske 2:0 i u subotu će od 16 sati odmjeriti snage sa Hrvatskom.

Hrvatska se poprilično potrošila protiv Argentine, no nije mogla do prolaza dalje. Argentinci su slavili 3:0 i malo koji igrač u timu Zlatka Dalića može dobiti pozitivnu ocjenu.

Dalić će gotovo sigurno biti na mukama pred meč u subotu.

Naime, Joško Gvardiol je primio injekcija za bolove u stopalu te zaigrao protiv Argentine, a Messi je itekako koristio i kod jednog od tri pogotka se poigrao sa njim.

Na večerašnjem treningu Hrvatske pored Gvardiola nije bilo ni Marcela Brozovića koji je osjetio bolove u loži.

Dalić je jasno istakao da mora osvježiti ekipu pa se očekuje promjene u odnosu na tim koji je iznio dosadašnji dio prvenstva.

Oglasi

"Trebamo samo spremne, onoga koga bude bolja trepavica sigurno neće igrati. Razlika je biti treći ili četvrti“, rekao je Dalić.

U proteklim mečevima potrošio se i Luka Modrić, ali i Mateo Kovačić. Oni su sjajno držali vezni red, pa je svježina Daliću itekako potrebna.

Šansu tako čekaju Lovro Majer, Bruno Petković, Marko Livaja...

U reprezentaciji Hrvatske pokušavaju što prije zaboraviti poraz od Argentine, a mnogo zamjerki imaju na suđenje, odnosno jedanaesterac za prvi pogodak na meču.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Bili smo dobri, kontrolisali smo igru, a onda su došli korner, koji nam sudija nije dosudio i penal koji po mom mišljenju nije bio. To je sve promijenilo. Ne mogu vjerovati da je dosudio taj penal, ali ne možemo to promijeniti, moramo se oporaviti i pokušati pobijediti u idućoj utakmici", kazao je Modrić i dodao:

"Argentina je pošteno pobijedila, bila je bolja, zaslužila je, ali te se stvari moraju spomenuti, što inače ne radim. Ne volim pričati o sucima, ali Orsato je jedan od najgorih. Ne pamtim ga po dobrome, katastrofa. Za mene to nije penal".

Top Komentari

user1666374721
Kako će izgledati? Ja mislim jadno.
1 0
user1666374721
Okasnimo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi