Dalić iznenadio sve sastavom za Vels

Ostavio tri zvijezde na klupi

Dalić iznenadio sve sastavom za Vels

Reprezentacije Velsa i Hrvatske odigrat će večeras u Cardiffu važan susret kvalifikacija za EP.

Hrvatska je pobjedom protiv Mađarske u četvrtak navečer gotovo osigurala nastup na Euro, a isti može potvrditi večeras u Cardiffu u slučaju eventualne pobjede.

Selektor Vatrenih Zlatko Dalić napravio je nekoliko promjena u sastavu u odnosu na utakmicu koja je igrana u Splitu protiv Mađarske pa tako u timu nema Brozovića, Rakitića i Rebića.

Radi se svakako o tri velike hrvatske zvijezde koje su gotovo uvijek u startnoj postavi, ali večeras su njihova mjesta zauzeli Kovačić, Vlašić i Brekalo.

S druge strane, selektor Velsa Ryan Giggs ponovo ne može računati na Aarona Ramseyja koji je povrijeđen, dok je u timu naravno najveća zvijezda Gareth Bale.

Velsu igra samo pobjeda kako bi ostao u trci za Euro i sigurno ćemo gledati vrlo zanimljiv susret koji počinje od 20.45 sati.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Sastav Velsa: Henessey, Roberts, Davies, Lockyer, Rodon, Ampadu, Allen, James, Bale, Williams, Moore.

Sastav Hrvatske: Livaković, Jedvaj, Barišić, Vida, Lovren, Kovačić, Modrić, Vlašić, Perišić, Brekalo, Petković.

Top Komentari

Miskolizac
toliko smo jaki da imamo tu privilegiju da ostavimo takve igrace na klupi, al kako zigzag rece..Broz je zbog zutih kartona 'out'..p.s.ima tu jos veoma dobrih igraca al et ova trojica su cesto spominjana ??
0 5
zigzag
Broza nije ostavio na klupi kako kažete nego ne može igrat zbog drugog žutog! Sportski portal velite?
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi