Dalić je jedan od onih koji će po džepu osjetiti Covid-19?

HNS će selektoru smanjiti platu?

Dalić je jedan od onih koji će po džepu osjetiti Covid-19?

Zlatko Dalić je još jedan i nizu sportskih djelatnika koji bi mogli po džepu osjetiti posljedice virusa Covid19.

Kako prenosi portal Index, postoji mogućnost kako će selektoru Vatrenih biti umanjena plata u periodu dok nema mečeva.

Hrvati nisu odigrali ni jedan susret u 2020. godini, a kako sada stvari stoje neće ni odigrati još narednih nekoliko mjeseci.

UEFA je odgodila Euro za ljeto 2021. i prioritet joj je trenutno da završi nacionalna prvenstva, Ligu prvaka i Evropa ligu. Tako su reprezentacije u ovom momentu u drugom planu pa su selektori koji nemaju gotovo nikakvog posla ovih dana na meti kako bi se smanjili troškovi.

Hrvatski nogometni savez gleda da na sve strane smanji troškove u vremenu kada nema gotovo nikakvih prihoda a Dalićeva plata je jedna od mogućih opcija.

Podsjetimo, Dalić ima ugovor još samo dva mjeseca, ali je s Davorom Šukerom postigao usmeni dogovor oko produžetka istog do kraja Eura narednog ljeta. Plata ostaje kao i do sada - oko milion eura godišnje. Ipak, selektor koji je odveo Vatrene do finala Mundijala prije dvije godine mogao bi u mjesecima koronavirusa dobijati nešto manju platu nego je navikao, ali to je potpuno očekivano jer nešto slično rade daleko bogatiji savezi štirom svijeta.

Zvaničnih informacija o tome da će Daliću biti smanjena plata još uvijek nema ali svakako je to opcija koja ne bi nikoga iznenadila.

U proteklom periodu brojni evropski klubovi odlučili su da smanje plate svojim fudbalerima i trenerima. Najpoznatiji primjer toga je vjerovatno Barcelona, a očekuje se da njenim stopama krenu još mnoge ekipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti