Dalić odbio milione, ostaje selektor Hrvatske

Donio odluku

Dalić odbio milione, ostaje selektor Hrvatske

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić donio je odluku o svojoj budućnosti.

Kreator srebrne medalje sa Svjetskog prvenstva u Rusiji mjesecima je na meti azijskih klubova i stižu mu ogromne ponude, a posljednja u nizu bila je iz UAE, gdje ga vide na poziciji selektora.

Daliću je navodno ponuđen ugovor težak pet miliona eura, što je peterostruko više od onog što danas ima na klupi Vatrenih, međutim i ovu ponudu je navodno odbio.

Trenutni ugovor koji mu ističe za tri mjeseca Dalić namjerava produžiti kako bi s Hrvatskom odradio još Evropsko prvenstvo i pokušao ponoviti veličanstveni rezultat, a u susjedstvu tvrde kako je sve samo formalnost.

"Luka Modrić, Ivan Rakitić i društvo na Evropskom prvenstvu žele Dalića. Svjestan je toga selektor i zbog toga je odbio bogatu ponudu", piše, između ostalog, 24sata.

Novi ugovor bi Daliću mogao donijeti manju platu od dosadašnje, s obzirom na krizu uzrokovanu pandemijom, ali on je u nekoliko navrata isticao da mu novac nije prioritet.

Top Komentari

FighterIXI
Gospodin iz Livna!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi