Dalić: Moram priznati i reći da imamo nekih problema

Hrvatska sutra igra historijsko finale

Dalić: Moram priznati i reći da imamo nekih problema

Endin Čaušević

Reprezentacija Hrvatske sutra igra finale Svjetskog prvenstva protiv Francuske, a u Moskvi je danas održana press konferencija na kojoj se javnosti obratio Zlatko Dalić.

Selektor Hrvatske poručio je da su igrači i cijeli tim ponosni što se ekipa plasirala u finale, te da je to ogroman rezultat. Dalić se osvrnuo i na probleme s povredama jer je njegova ekipa čak tri puta morala igrati produžetke na putu do finala.

"Sutra je finale Svjetskog prvenstva i igrači znaju šta to znači. Raduje me što će svaki od njih reći ako nije spreman da igra jer smo stvorili takav odnos da niko neće igrati ako nije spreman 100%. Nismo insistirali da treniramo jer nemamo više šta ni trenirati, sve znamo i samo nam je potreban odmor. Moram priznati i reći da imamo nekih problema, ali ćemo ih riješiti. AKo ih ne riješimo neću biti zabrinut jer imamo igrača koji su spremni da uskoče", rekao je Dalić.

Dalić se osvrnuo i na odnos koji ima s igračima i koji je oduševio hrvatske navijače.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Među nama vlada veliko poštovanje. S njima želim biti prijatelj jer to je jedini način za uspjeh. Ja donosim odluke, ali naš je odnos odličan i nema mjesta za loše tonove. Došli smo ovdje naraviti rezultat i imamo iskren odnos pun poštovanja. Ne donesem nijednu odluku, a da prvo nisam s njima pričao", dodao je Dalić, te prokomentarisao činjenicu da Hrvatska u pet duela s Francuskom nema pobjedu.

"Ma ne zanima nas statistika i priče protiv koga igramo. Sutra je finale i došli smo ovdje da uživamo u finalu i damo maksimum. Ovo je vrijeme koje smo zaslužili i hoćemo maksimalno uživati u tome. Idemo u borbu i baciti se na glavu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi