Dalić nakon kiksa priznao da je napravio grešku
Dalić smatra da je ranije trebao izvršiti izmjene

Selektor Hrvatske govorio nakon što je njegov tim osvojio samo bod

Dalić nakon kiksa priznao da je napravio grešku

S. Pašalić

Reprezentacija Hrvatske je odigrala samo 1:1 na gostovanju kod Azerbejdžana i tako zakomplikovala svoj put prema Euru.

Hrvati su odlično krenuli i već u 11. minuti stigli do vodstva kada je Luka Modrić sa bijele tačke pogodio za 1:0.

Ipak, nastavak je donio očajnu igru "Vatrenih", dok su s druge strane domaći sjajno igrali i u 72. minuti stigli do izjednačenja kada je Khalilzada pogodio za 1:1, a bio je to na kraju i konačan rezultat.

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić je nakon utakmice komentarisao igru svoje ekipe.

"Rano smo dali taj gol koji smo priželjkivali. Poslije smo promašivši nekoliko odličnih prilika razbranili njihovog golmana i nismo uspjeli zabiti taj drugi gol. Dobili smo taj drugi gol, nažalost nismo uspjeli odnijeti pobjedu."

"Rekao sam na poluvremenu da se moramo razbuditi i biti agresivniji. Stati bliže protivniku, igrati preko bokova. No ništa nije bilo dobro u drugom poluvremenu, nije to bila naša igra. Nijednu šansu nismo uspjeli stvoriti, protivnik je bio zbijen u bloku, kompaktan. Gol smo primili dosta lagano, protivnički igrač je prošao kroz nekoliko igrača bez problema. Nismo ni faul napravili."

Dalić je izvršio dvije izmjene u 77. i 87. minuti, a također se osvrnuo i na tu odluku.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Trebao sam možda prije reagovati s izmjenama. Imali smo posjed lopte, ali možda je tu bila ta mala greška. Nije išlo, možda sam malo prekasno napravio te izmjene s ovom dvojicom igrača jer je previše igra išla kroz sredinu."

"Sjajno smo krenuli u utakmicu. Osjetila se mala nervoza jer nismo brzo dali taj drugi gol. Treba novim igračima da malo stasaju. Čekamo sad Mađarsku. Mogli smo imati komotniju situaciju da sam pobjedom praktički riješimo situaciju. No rekao sam ranije, treba nam 15 bodova, manje je bitno kad ćemo doći do njih. Danas je bila velika šansa, propustili smo je.", zaključio Dalić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi