Dalić objasnio taktiku koju je koristio protiv Messija u Rusiji
Dalić je svoju reprezentaciju vodio do velikog finala Svjetskog prvenstva, a na tom putu je stradala i Argentina.

Odradio sjajan posao

Dalić objasnio taktiku koju je koristio protiv Messija u Rusiji

Fudbaleri Hrvatske iza sebe imaju fantastično Svjetsko prvenstvo u Rusiji na kojem su između ostalog porazili Argentinu u grupnoj fazi sa visokih 3:0.

Bio je to jedan od rijetkih mečeva u karijeri Lea Messija na kojem je djelovao nemoćno, a većinom je za to 'kriva' sjajna taktika selektora Hrvatske Zlatka Dalića.

On je u razgovoru za inostrane medije objasnio kako su njegovi igrači tog dana čuvali Messija.

"Za mene je Messi najbolji igrač svijeta i on to pokazuje iz sedmice u sedmicu. Njemu je mnogo teže da igra za Argentinu nego za Barcelonu i mi smo pokušali iskoristiti male nedostatke koje smo primjetili u igri Argentine. Ključna stvar je bila da budemo disciplinovani i da pratimo naš plan igre. Naši igrači su uradili baš to", rekao je Dalić i dodao:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Pokušali smo osigurati da Messi primi što manje lopti i da ga udaljavamo od područja gdje voli primiti loptu. Ipak, fudbal je timski sport i ako je jedna ekipa bolja od druge, teško je jednom individualcu učiniti da se stvari okrenu naopačke. Hrvatska je jednostavno tog dana bila bolja od Argentine", poručio je Dalić.

Top Komentari

Bego
Ma nemam rijeci. Taktika je strasna
10 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti