Dalić objavio spisak za odlučujuću utakmicu protiv Slovačke

Hrvatskoj potreban jedan bod za EP

Dalić objavio spisak za odlučujuću utakmicu protiv Slovačke

E. Čaušević

Reprezentacija Hrvatske narednog mjeseca u Rijeci igra ključnu utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Hrvatska do kraja kvalifikacija ima još jednu utakmicu i to 16. novembra na Rujevici u Rijeci, a taj meč je ključan za Vatrene. Oni će dočekati Slovačku i potreban im je samo jedan bod kako bi se plasirali na Evropsko prventvo.

Iako se špekulisalo da bi se ovako važna utakmica mogla igrati na Maksimiru ili Poljudu zbog većeg kapaciteta na kraju je HNS odlučio da će Rijeka ostati domaćin.

Pred ovaj meč Dalić je danas saopštio spisak igrača na koje će računati protiv Slovačke i za prijateljski meč protiv Gruzije.

Golmani: Lovre Kalinić, Dominik Livaković, Simon Sluga.

Odbrana: Tin Jedvaj, Matej Mitrović, Borna Barišić, Karlo Bartolec, Duje Ćaleta-Car, Mile Škorić, Dario Melnjak, Dino Perić.

Vezni red: Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Milan Badelj, Mario Pašalić, Nikola Vlašić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Napad: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Ante Rebić, Josip Brekalo, Bruno Petković, Mislav Oršić.

Na spisku su igrači koji bi mogli dobiti poziv ukoliko se neko povrijedi, a to su Marko Rog, Filip Bradarić, Marin Leovac i Josip Juranović.

Top Komentari

konjnakvadrat
Blago vama
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi