Dalić: Sada je idealan trenutak da odem, ali...

Selektor Hrvatske je već isplanirao napuštanje svoje pozicije

Dalić: Sada je idealan trenutak da odem, ali...

Zlatko Dalić je na Mundijalu u Rusiji odveo Vatrene do historijskog uspjeha - drugog mjesta.

Dalić je postao apsolutni heroj Hrvatske, ali je njegova budućnost na kormilu vatrenih i dalje upitna. Naime, u HNS-u tvrde da je Dalić selektor Vatrenih do 2020. godine, ali pojavile su se špekulacije da ovaj stručnjak planira napustiti svoju poziciju.

Oglasio se po tom pitanju i Dalić, ali još uvijek nije jasno da li će ostati ili otići. Ipak, potvrdio je da je imao namjeru pozdraviti se sa Vatrenima nakon Mundijala, prije prve utakmice u okviru Lige nacija protiv Portugala.

"Ne zakazujem ja okupljanja, to je zadaća Saveza", prokomentarisao je Dalić za Večernji list glasine da će se uskoro sastati sa predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Nisam ni razmišljao o utakmici sa Portugalom. Sada je idealan trenutak da odem. Odluku sam donio još poslije Amerike, sa svojom porodicom i ta odluka je u meni. Ali dolaskom u Zagreb, kada sam vidi onaj doček, sada tu svoju odluku moram preispitati. Zbog tih običnih ljudi koji su mi najvažniji, zbog tih emocija. Pitam se: Imam li ja pravo sada te ljude iznevjeriti?"

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Tražiće jači ugovor! 100 000 € mjesečno minimalno što je u svakom slučaju zaslužio...
12 2
Šaraf
Normalno treba da ode, pa nije on neki stručnjak, to će vrijeme pokazati.. A ovo sto je napravio je spoj više elemenata koji su se poslozili i sreće..jos je on zelen
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti