Tim s Rujevice dobija novog vlasnika: Damir Mišković blizu prodaje HNK Rijeka!
Kreće neka nova era Rijeke (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Sve je jako blizu realizacije

Tim s Rujevice dobija novog vlasnika: Damir Mišković blizu prodaje HNK Rijeka!

Midhat Šljivak

HNK Rijeka uskoro bi mogao dobiti novog vlasnika. Damir Mišković počeo je pregovore o prodaji i posao je navodno veoma blizu završetka.

Hrvatski biznismen Damir Mišković na korak je od prodaje HNK Rijeka. Novi vlasnici kluba s Rujevice dolaze iz Njemačke, a uskoro će biti poznato o kome se radi.

Mišković s još uvijek nepoznatim njemačkim biznismenom ulazi u posljednju fazu pregovora. Sve je navodno veoma blizu dogovora i Rijeka bi već ovog ljeta mogla biti u rukama Nijemaca.

Nedavno je prvi čovjek tima s Rujevice govorio o potencijalnoj prodaji. Nije previše rekao, ali dalo se naslutiti da je spreman za to.

"Prodaja kluba? U posljednjih pet godina imao sam dosta razgovora, a još sam vlasnik kluba", saopštio je Mišković.

Rijeka je očigledno veoma primamljiva kao klub brojnim investitorima. Ranije se često govorilo o prodaji, no na kraju su svi razgovori propali.

Oglasi

Ipak, čini se kako je priča sada veoma ozbiljna. Nijemci su očigledno ponudili cifru koju Mišković ne može odbiti i vidjet ćemo hoće li se sve zaista ubrzo i završiti.

Rijeka je u protekloj sezoni igrala zaista odličan fudbal, ali pored Dinama nije uspjela doći do trofeja. Izgubili su i prvenstvo, a i Kup Hrvatske.

Potražite više informacija na temu HNL:

Kroz historiju HNL-a Rijeka ima jednu osvojenu titulu prvaka. Uzeli su je 2017. godine, a čak osam puta su završili kao viceprvaci svoje zemlje.

Mnogo su uspješniji u hrvatskom Kupu gdje su osvojili ukupno šest trofeja.

Top Komentari

pero98
FF
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi