Dan kada je Old Trafford shvatio da više ništa neće biti isto

Ferguson prije sedam godina napustio Crvene vragove

Dan kada je Old Trafford shvatio da više ništa neće biti isto

E. Škorić

Osvajanjem engleskog naslova 2013. godine, Sir Alex Ferguson odlučio se nakon 26 godina na klupi Manchester Uniteda povući.

Sir Alex Ferguson Ferguson je na današnji dan prije sedam godina posljednji put kao trener vodio ekipu Manchester Uniteda na Old Traffordu. Nakon skoro tri decenije, njegovoj vladavini došao je kraj. Sam je odlučio da se povuče, a engleski velikan i danas, sedam godina kasnije, nema najjasnije smjernice kako ponovo doći do titule.

Tokom Fergusonovog perioda, United je osvojio čak 38 trofeja i teško da će ijedan stručnjak na klupi Crvenih vragova napraviti nešto slično.

On je godinama radio u rodnoj Škotskoj, a na klupu Uniteda stigao je 1986. godine. Pazite sad ovo - 13 titula Premier lige, pet osvojenih FA kupova, četiri Liga kupa, dva naslova Lige prvaka, Svjetsko prvenstvo za klubove, evropski Superkup, godinama dobijao nagradu za trenera godine, brojna individualna priznanja i "izdigao" na stotine vrhunskih igrača, između ostalog i Cristiana Ronalda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na susretu protiv Swanseaja tiho je izašao iz tunela, stadion je eksplodirao, bio je to odlazak najvećeg sa Teatra snova.

[twitter]https://twitter.com/TheManUtdWay/status/1260149735459037184[/twitter]

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BobPaisley
Old Trafford je shvatio da više ništa neće biti isto kada su dosli Arapi sa lovom u City i podmazali sudije koje je do tada podmazivao Manchester United.
0 1
red devil mo
????????
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi