Dan kada se sve promijenilo

Messi je prije 18 godina stigao u Barcu

Dan kada se sve promijenilo

Edmir Škorić

Na današnji dan prije 18 godina u Barcelonu je stigao tada 13-godišnji Lionel Messi.

Od samog dolaska vidjelo se da taj argentinski dječak ima nešto posebno u sebi. Malo po malo, izrastao je u ozbiljnog igrača, a onda je dobio šansu u prvom timu. Ostalo već znate...

La Masia vjerovatno više nikada neće imati takvog talenta. Messi je za Barcu odigrao 642 meča, postigao je 556 pogodaka i upisao je 239 asistencija.

Osvojio je devet naslova španske La Lige, osam trofeja španskog Superkupa, šest trofeja Španskog kupa, četiri Lige prvaka, tri Superkupa Evrope i tri Svjetska klupska prvenstva.

Pet puta je dobio Zlatnu loptu, isto toliko puta i Zlatnu kopačku. Riječi su stvarno suvišne, čovjek je naprosto promijenio svijet svojim igrama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Top Komentari

almir
Najbolji ikad
7 1
owees
Ziva istina NAJBOLJI!!!
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi