Dan koji mu je obilježio karijeru: Senad Lulić čestitao 26. maj

Trenutak koji se ne zaboravlja

Dan koji mu je obilježio karijeru: Senad Lulić čestitao 26. maj

E. Škorić

Na današnji dan 2013. godine Senad Lulić je postao jedan od simbola Lazija i omiljeni igrač tog dijela Rima.

U finalnoj utakmici Kupa Italije igranoj na Olimpicu Lazio je s 1:0 pobijedio gradskog rivala Romu i izborio Evropu (uz jasno osvojen trofej), a junak je bio bivši bh. reprezentativac.

Te je godine Derby della Capitale imao poseban naboj jer nijedna od momčadi nije uspjela kroz prvenstvo izboriti Evropu, pa se odlučivalo i o direktnom plasmanu na evropsku scenu. U 71. minuti je Olimpico proključao, barem onaj dio gdje su bili smješteni Lazijali, nakon što je Lulić pospremio odbijenu loptu u mrežu Bogdana Lobonta, a prethodno je odbranio udarac Antronija Candreve.

Zbog tog gola Lulić je ušao u legende Lazija i danas je član i kapiten nebesko-plavih. S obzirom na godišnjicu, Lulić je objavio fotografiju trenutka kada postiže gol uz poruku: "Sretan 26. maj".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Možemo slobodno kazati da mu je taj pogodak na koncu začinio bogatu karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi