Danac 'gori u paklu' nakon Hrvatske: Molim vas, prestanite!

Oglasio se i Savez

Danac 'gori u paklu' nakon Hrvatske: Molim vas, prestanite!

Edmir Škorić

Danska je ispala od Hrvatske u osmini finala SP-a nakon penala, ali pojedini igrači nailaze na opasne prijetnje navijača.

Danci nisu uspjeli u raspucavanju penala da savladaju Hrvatski i raspoloženog Danijela Subašića, koji je Vatrenima trasirao put do četvrtfinala SP-a.

Nicolai Jorgensen je promašio penal u petoj seriji, a sada proživljava pravi pakao. Na društvenim mrežama mu navijači priređuju užasne stvari.

“Prestanite. Naše društvo nikada ne smije prihvatiti prijetnje smrću protiv sudionika Svjetskog prvenstva, političara i bilo kog drugog. To je potpuno neprihvatljivo i neukusno. Prijavljujemo slučaj policiji kako bismo zaustavili ovo ludilo”, izjavili su iz Danskog nogometnog saveza.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ovo nije prvi ovakav slučaj, ali svakako nije za zanemariti i nadležne institucije bi trebale uraditi sve da zaštite nogometaše.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi