Danski napadač prolazi kroz pakao zbog promašenog penala, reagovao i Savez

Jorgensenu prijete smrću

Danski napadač prolazi kroz pakao zbog promašenog penala, reagovao i Savez

Iako Danci baš i ne važe za ratobornu i temperamentnu naciju, neki navijači ove selekcije su u potpunosti izgubili živce nakon ispadanja sa Svjetskog prvenstva od Hrvatske.

Nakon 1:1 za 120 minuta igre, Hrvati su boljim izvođenjem penala slavili sa 3:2 i plasirali se u četvrtfinale Mundijala te poslali Dansku kući.

Nesretan i bolan poraz uzdrmao je sve u reprezentaciji Danske, ali posebno se na udaru našao napadač Nicolai Jorgensen koji je promašio penal u petoj seriji i omogućio Rakitiću da šutira i pogodi za prolaz dalje.

Iako je Jorgensen samo jedan od trojice Danaca kojim je Subašić odbranio penale (Eriksen, Schone), neki navijači ove selekcije su se posebno okomili na napadača Feyenoorda kojem su čak stigle i prijetnje smrću, valjda što je promašio "najvažniji" penal u petoj seriji.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Da su stvari izmakle kontroli potvrda je i reakcija Fudbalskog saveza Danske, koji se oglasio zvaničnim saopštenjem i stao u zaštitu svog fudbalera.

"Stop! Naše društvo nikada ne smije da prihvati prijetnje smrću, bilo da su one upućene igraču na Svjetskom prvenstvu, političaru ili bilo kome drugom. To je neprihvatljivo i potpuno nemprimjereno. Da bi se ovo ludilo zaustavilo, cijeli slučaj ćemo prijaviti policiji", saopštio je FS Danske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi