Danas u 11.30 Dani Olmo čeka velike vijesti

Važan dan za veznjaka Dinama

Danas u 11.30 Dani Olmo čeka velike vijesti

Sjajni Dinamov vezni igrač Dani Olmo danas čeka velike vijesti.

Španski izbornik Roberto Moreno danas će saopštiti spisak igrača na koje računa u kvalifikacijskim susretima protiv Norveške i Švedske, a jedan od mogućih debitanata je upravo Olmo.

Sjajni veznjak ima 21 godinu, a obzirom na sve što smo od njega vidjeli na prethodnom Euru za igrače ispod 21 godine, čini se da je prerastao mladu selekciju. Već je postao i kapiten mlade reprezentacije pa je sasvim jasno da je to jedan od igrača koji će biti budućnost Crvene furije.

Njegovo vrijeme dolazi, a sada se samo postavlja pitanje kada će dobiti priliku da nastupi za A selekciju. Španska Marca prenosi kako bi se mogao naći na današnjem spisku kojeg će selektor izdiktirati u 11.30 časova.

Prednost za Olma leži u činjenici da je Marco Asensio povrijeđen pa se otvorilo jedno mjesto na krilnim pozicijama, a osim Olma kandidat za povratak u nacionalni tim je veznjak Chelseaja Pedro.

"Protiv Rumunije pokušao je s Ceballosom na lijevom i Rodrigom na desnom krilu, a zanimljivo rješenje je i Oyarzabal. Selektor razmatra i Susa, Sarabiju i Muniana, kao opcije koje je već iskušao, zatim Pedra, veterana koji odbija odustati, te Danija Olma, igrača koji je sadašnjost i budućnost reprezentacije", navodi Marca.

Moreno lagano postaje poznat kao selektor koji daje priliku mladim igračima i na taj način vrši smjenu generacije, pa bi u tom smislu pozivanje Olma bilo i logično.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Veznjak već ima visoku cijenu na transfer tržištu, a čini se kako je poziv u nacionalni tim baš ono što mu treba da karijeru podigne na viši nivo.

On je još uvijek član Dinama, ali obzirom na sve činjenice, moglo bi se vrlo lako desiti da već u januaru napusti ovaj tim. Zainteresovanih je mnogo, a navodno su u prvom redu njemački i španski klubovi. Bayer Leverkusen, Borussia Monchengladbach i Barcelona su neke od mogućih destinacija.

Top Komentari

Mele
Barsa se opekla sa Halilovicem, nece vise kupovati u Dinamu, ha ha..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi