Olmo otkrio novinarima šta mu je Guardiola rekao

Sastali se nakon utakmice

Olmo otkrio novinarima šta mu je Guardiola rekao

Dinamov najbolji fudbaler Dani Olmo otkrio je nakon utakmice s Manchester Cityjem kako je razgovarao s Pepom Guardiolom.

Dok je Olmo još nastupao za mlađe kategorije Barcelone, Guardiola je vodio njihove seniore i imao je vrlo dobar uvid u kvalitete mladog fudbalera, a putevi su im se opet isprepleli na Etihadu.

Olmo protiv favorizovanog Manchester Cityja teško je mogao da pokaše sav svoj raskošan talenat, no Guardiola ga nije zaboravio, potražio ga je nakon utakmice i s njim razmijenio nekoliko riječi.

„Razgovarali smo o tome kako mi je u Zagrebu i Dinamu, ništa više zapravo,“ rekao je tajnovito novinarima Viasporta i dodao: „Zaželio mi je sreću u sljedećim utakmicama.“

Zanimljiv je Kataloncu Olmo i iz razloga što je školovan upravo po njegovom stilu igre. Karizmatični strateg Manchester Cityja je ove godine, pisali su španski mediji, registrirao Olma kao igrača koji nosi Barcelonin DNK i koji je po stilu igre sličan De Bruyneu, što je godilo i samom Dinamovom fudbaleru.

“Hvala mu na tim riječima, Kevin De Bruyne je stvarno veliki igrač, takve usporedbe me tjeraju da budem još bolji", kazao je tada Olmo.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Takav kompliment dodatno dobija na težini ako se zna da Guardiola pazi da ne srlja s usporedbama, no od Olma se tek očekuju velike stvari, njegove sposobnosti još nisu dosegle vrhunac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti