Danas žrijeb kvalifikacija za SP, Bosna i Hercegovina ne može igrati protiv deset reprezentacija

Počinje u 18 sati

Danas žrijeb kvalifikacija za SP, Bosna i Hercegovina ne može igrati protiv deset reprezentacija

Admin Čaušević

Bosna i Hercegovina će danas saznati protivnike u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Zbog loših rezultata u posljednje vrijeme Zmajevi su ispali u četvrti šešir i već u najavi je jasno da ih čeka težak posao.

Bh. reprezentacija se ne može sastati sa ukupno 10 selekcija, devet njih je iz četvrtog šešira te selekcije Kosova zbog političkih razloga.

U četvrtom šeširu se još nalaze reprezentacije Slovenije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Albanije, Bugarske, Izraela, Bjelorusije, Gruzije i Luksemburga.

Belgija, Francuska, Engleska, Portugal, Španija, Italija, Hrvatska, Danska, Njemačka i Nizozemska su nositelji.

Drugi šešir donosi reprezentacije: Švicarske, Walesa, Poljske, Švedske, Austrije, Ukrajine, Srbije, Turske, Slovačke i Rumunije.

U trećem šeširu su: Rusija, Mađarska, Republika Irska, Češka Republika, Norveška, Sjeverna Irska, Island, Škotska, Grčka i Finska.

Peti šešir rezervisan je za: Armeniju, Kipar, Farska Ostrva, Azerbejdžan, Estoniju, Kosovo, Kazahstan, Litvaniju, Latviju i Andorru.

Malta, Moldavija, Lihtenštajn, Gibraltar i San Marino su selekcije koje se nalaze u najslabijem šeširu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Bit će žrijebano deset grupa, pet po šest, te pet po pet reprezentacija s tim da će finalisti Lige nacija (Belgija, Španija, Francuska i Italija) biti smještene u grupe od A do E.

Kvalifikacije za SP će početi krajem marta.

Top Komentari

RZ88
Igrači koji igraju u Barceloni, Romi, Arsenalu,Milanu,Torinu zalosno je vidjeti da smo u 4 šeširu ali to su i zaslužili. Uvijek nam je disciplina bila lošija strana. Bit ce jako teško i do baraža doći.
16 0
doledolovski
Daj nam lihtestajn da se igramo
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti