Dani Alves će za Barcelonu zaigrati ranije nego što se to očekivalo

Nastupit će sredinom decembra

Dani Alves će za Barcelonu zaigrati ranije nego što se to očekivalo

E. Čaušević

Dani Alves je prije dvije sedmice potpisao ugovor s Barcelonom do kraja ove sezone.

Brazilac je nedavno ostao bez kluba nakon što je raskinuo saradnju sa Sao Paulom, a mnogi su bili iznenađeni kada mu je Barcelona odlučila ponuditi ugovor do kraja sezone.

Alves se u katalonski klub vratio nakon pet godina i iako ima već 38 godina u klubu smatraju da će biti dobro pojačanje do kraja ove sezone.

Ukoliko opravda očekivanja Barcelona će mu produžiti ugovor na još godinu dana što je njegov glavni cilj jer želi da se izbori i za mjesto u reprezentaciji Brazila za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Alves već trenira s ekipom Barcelone, ali će priliku za nastup u zvaničnim utakmicama imati tek početkom januara kada će klub moći da ga registruje za mečeve La Lige.

Međutim, Mundo Deportivo objavio je da će Alves u dresu Barcelone moći zaigrati i nešto ranije, ali ne u zvaničnim utakmicama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naime, Barcelona će 14. decembra odigrati prijateljsku utakmicu protiv Boce Juniors i jasno je da će i Alves biti u sastavu jer ima pravo da igra, a očekuje se da će mu Xavi dati šansu čak od prve minute.

Alves je u prvom mandatu u Barceloni proveo osam sezona i osvojio je sve što je mogao, te je svojevremenom bio najbolji desni bek na svijetu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi