"Je li bitno imati jahte, avione ili skupocjena auta? Ništa od toga nećete ponijeti na onaj svijet"

Dani Alves objasnio zašto mu novac nije bitan u Barceloni

"Je li bitno imati jahte, avione ili skupocjena auta? Ništa od toga nećete ponijeti na onaj svijet"

Endin Čaušević

Barcelona je prošlog mjeseca sve iznenadila odlukom da vrati Danija Alvesa u svoje redove.

Alves je prije pet godina napustio katalonski klub nakon osam sjajnih sezona, te tada nije htio da produži ugovor i kao slobodan igrač je prešao u Juventus.

Međutim, nije tajna da Alves nije imao dobar odnos s tadašnjim predsjednikom Josepom Bartomeuom i zbog toga je odlučio tada da napusti klub i sigurno niko nije ni slutio da će se pet godina kasnije vratiti u Barcu.

Iako ima već 38 godina jasno je da je Alves i dalje u fizički sjajnoj formi i bit će pojačanje za Barcu. Pravo nastupa će imati početkom januara kada će ga Barcelona moći prijaviti za zvanične utakmice.

Alves već skoro mjesec dana trenira s ekipom i prije nekoliko dana igrao je u prijateljskoj utakmici protiv Boce Juniors gdje je za 45 minuta pokazao da se i dalje radi o fantastičnom fudbaleru.

Brazilac je pristao jednostavno na sve samo da se vrati u Barcelonu, te je poznao da će igrati u katalonskom klubu za najnižu moguću platu.

Oglasi

U razgovoru za francuski Canal+ Alves je objasnio zbog čega mu novac uopšte nije bio bitan kada je dobio mogućnost da se vrati u Barcelonu i da mu nekoliko miliona više sigurno neće promijeniti život.

"Cijeli fudbalski svijet je fokusiran samo na novac, ali ja nisam. Znate zašto? Zato šta ja prije nisam imao nikako novca i iskusio sam šta to znači. Ako bih sada imao 1, 2 ili 3 miliona više, to mi ne znači ništa i neće mi drastično poboljšati život", rekao je Alves i dodao.

"Je li bitno da u životu imamo jahte, privatne avione, skupocjene automobile? Ništa od toga nećete ponijeti sa sobom kad odete s ovog svijeta. Jedino što je bitno su sjećanja, uspomene na lijepe trenutke".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Osvrnuo se i na svoj povratak u Barcelonu nakon pet godina. Glavni cilj mu je da pomogne ekipe da što prije izađe iz krize.

"I Xavi i ja smo se odlučili vratiti u Barcelonu u teškim trenucima, vratili smo se kada smo klubu jako potrebni, jer smo obojica već prošli kroz slične situacije. Xavi je, na primjer, kao igrač već u nekoliko navrata iskusio nešto nalik ovome. Onda je iskusio nešto grandiozno, nešto prelijepo, a sada se kao trener vraća u veoma delikatnom trenutku".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

realista1982
Nije bitno kad imaš milione,i onda skontas da si prazan iznutra...
9 0
Mele
Ciji broj je ovo uzeo ??? Zar nije ovo dokaz da se Pjanke nece vratiti.
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi