Oni ne mogu bez drame: Barcelona vodila, blitzkrieg Elchea, a onda Xavi pravi presudan potez

Blaugrana jedva protiv Elchea

Oni ne mogu bez drame: Barcelona vodila, blitzkrieg Elchea, a onda Xavi pravi presudan potez

E. Ganibegović

Barcelona je u 18. kolu španske Primere ponovo priredila ubrzane otkucaje srca svojim navijačima, ali je ipak slavila protiv Elchea s 3:2.

Sve je bilo bajno nakon prvih 45 minuta. Jutgla je u drugoj minuti postigao gol koji je poništen zbog ofsajda, ali 14 minuta kasnije pogađa za 1:0 i sve je bilo čisto.

Samo dvije minute nakon toga, Gavi pravi sjajnu solo akciju i duplira vodstvo Barcelone. Njegov gol pogledajte ovdje.

Do kraja poluvremena Barcelona je imala još šansi da poveća vodstvo, ali Jutgla i Dembele nisu realizovali svoje prilike.

U drugom dijelu trener gostiju na teren, između ostalih, šalje Morentea i Millu i to se ispostavilo kao pravi potez.

Morente u 62. minuti smanjuje vodstvo, a onda samo minut nakon toga asistira Milli koji pogađa za 2:2. Te golove pogledajte klikom ovdje.

I kada se činilo da će Barcelona ponovo kiksnuti, na red je stigao Xavi i njegov osjećaj za izmjene. Na teren je poslao Nica umjesto Jutgle, a ovaj mu se odužio u 85. minuti golom za pobjedu i tri boda. Ovdje pogledajte taj gol.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona je ovom pobjedom stigla na 7. mjesto sa 27 bodova, dok je Elche na 16. mjestu s 15 osvojenih poena i čeka ih borba za ostanak u ligi.

U narednom kolu Barcelona će na teško gostovanje Sevilli (zaostala utakmica 4. kola, za tri dana), dok će Elche dočekati Granadu. Ta utakmica na rasporedu je u januaru, a sada slijedi odmor od La Lige.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Gol za pobjedu iz ofsajda, tipična Barcelona
4 11
ubnt
Ima li iko da ovim kriminalcima stane na rep ? Tri boda im donijele sudije . Ofsajd ne vrijedi kada kitalonci moraju da pobijede . Pa nije li vas sramota da protiv Elcea kradete ?
4 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi