Čak mu je i ona okrenula leđa: "Dani Alves je za mene mrtav čovjek"

Svi se distancirali od njega

Čak mu je i ona okrenula leđa: "Dani Alves je za mene mrtav čovjek"

Edmir Škorić

Brazilski fudbaler Dani Alves gubi ljude oko sebe iz dana u dan. Prvo je morao angažovati novog advokata, jer mu je stari poput mnogih osoba okrenuo leđa, njegova sadašnja supruga podnijela je zahtjev za raskid braka, a bivša je odlučila u potpunosti da se distancira od njega.

Dinorah Santana, sa kojom Alves ima dvoje djece, u februaru je tvrdila da je njen bivši suprug nevin. Sada je na španskoj televiziji žestoko progovorila o legendi Barcelone.

Podsjetimo, Alves je od januara ove godine u katalonskom zatvoru Brians 2. Zatvoren je zbog optužbi za seksualni napad, koji je navodno počinio nad 23-godišnjom ženom u noćnom klubu u Barceloni. Tokom istrage se ispostavilo da ju je udario i silovao. Njegovu situaciju pogoršalo je i to što je nekoliko puta mijenjao iskaz.

Njegova bivša supruga Dinorah Santana, od koje se razveo 2011. godine, takođe je odlučila da se distancira od Danija Alvesa. To je iznenađujuće jer je još u februaru uvjeravala da je uvjerena u nevinost bivšeg partnera.

"Vjerujem u njegovu nevinost do te mjere da bih bila spremna ne samo da stavim ruku u vatru za njega, već i cijelo tijelo", naglasila je tada žena.

Oglasi

Santana i Alves imaju dvoje djece, a sada je odlučila da se distancira od bivšeg supružnika.

"Za mene on više ne postoji. On je za mene mrtav. Uvijek sam držala pognutu glavu, nikad nisam digla frku ili skandal", rekla je na španskoj televiziji Cuatro.

"Zašto sam ga onda branila? Na mene niko nije vršio pritisak, ali ja sam to učinila da bih pomogla ocu svoje djece. Iskoristili su to da zagrije njegov imidž. Biti dijete navodnog silovatelja nije ugodno. Želim da nestane iz mog života", poručila je žena.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nesretni Brazilac sada čeka suđenje koje bi trebalo da počne na prijelazu iz 2023. u 2024. godinu. I dalje se nada da će proći nekažnjeno, ali crno mu se piše i moguće je da će godine života još provesti u zatvoru.

Dani Alves bio je jedan od najtrofejnijih fudbalera. Osvojio je tri naslova Lige prvaka, šest puta prvenstvo Španije s Barcelonom, dva naslova s PSG-om u Francuskoj, dva UEFA kupa sa Sevillom, dok je s reprezentacijom Brazila osvajao dva puta Copa Americu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi