Dani Alves jedini fudbaler koji je za PSG nastupao na svim pozicijama

Čak je bio i golman

Dani Alves jedini fudbaler koji je za PSG nastupao na svim pozicijama

Endin Čaušević

Brazilski fudbaler Dani Alves na ljeto 2017. godine potpisao je za PSG u koji je došao kao slobodan igrač.

Prije toga Alves je igrao jednu sezonu u Juventusu, ali je nakon samo godinu dana dobio raskid ugovora, te je odlučio da potpiše za PSG. Alves je propustio većinu utakmica prošle godine zbog teške povrede koljena, no lagano se vraća u pravu formu.

Francuski mediji ovih danas su objavili zanimljivu priču o nekadašnjem igraču Barcelone koji je postao jedini fudbaler koji je za PSG igrao na svakoj poziciji. Njegova prirodna pozicija je na desnom beku, ali je silom prilika bio čak i golman.

Nedavno je zbog povrede Marca Verrattija igrao zadnjeg veznog, a prije toga nastupao je i na krilu. U jednom meču čak je završio i kao najistureniji igrač, no sigurno da niko nije očekivao da će stati na gol. To se desilo na meču Kupa Francuske protic Sochauxa kada je golman PSG-a dobio crveni karton, a Tuchel nije imao pravo na izmjene.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

On je na golu PSG-a proveo nekoliko minuta i uspio je proći bz primljenog gola. Trenutak kada je namještao živi zid kod slobodnjaka protivničke ekipe je nasmijao mnoge.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije