Dani Alves će imati nevjerovatnu platu u Barceloni
Foto - EPA

Postigao je dogovor

Dani Alves će imati nevjerovatnu platu u Barceloni

Midhat Šljivak

Iskusni brazilski fudbaler Dani Alves (38) vraća se u Barcelonu.

Najtrofejniji fudbaler svijeta nakon pet godina će ponovo obući dres katalonskog velikana i očekuje se da već početkom sedmice započne sa treninzima.

Alves se u klub vraća zahvaljujući novom treneru Xaviju Hernandezu. On smatra da Brazilac još uvijek ima kvalitet usprkos poznim godinama i da će biti od pomoći relativno mladom timu.

Brazilac će gotovo besplatno nastupati za Barcu. Njegova plata iznosit će jedan euro na sedmičnom nivou i njegov povratak u klub je iz čiste ljubavi.

Oglasi

Dani Alves je za Barcelonu nastupao od 2008. do 2016. godine i bio je član jedne od najboljih generacija koja se ikada pojavila.

Sa katalonskim gigantom je osvojio apsolutno sve što je mogao, a u 391 odigranoj utakmici postigao je 21 pogodak.

Dani Alves je sam ponudio usluge klubu: "Novac nije problem"

Ovaj 38-godišnji defanzivac stigao je nedavno u Barcelonu na odmor i odlučio je ponuditi svoje usluge katalonskom timu.

Tadašnji trener Ronald Koeman odbio je njegove usluge. Ipak, srećom po Alvesa na klupu je sjeo Xavi Hernandez i dao je zeleno svjetlo za njegov dolazak.

"Ako Barca smatra da sam im potreban, sve što moraju napraviti je poziv. Smatram da još uvijek mogu dati svoj doprinos", rekao je nedavno Alves.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Novinar Oriol Domenech potvrdio je kako Brazilac želi igrati i besplatno, ali zbog pravila La Lige morao je biti plaćen i njegova plata će iznositi jedan euro.

"Novac u ovom slučaju neće predstavljati problem. Spreman je igrati potpuno besplatno", rekao je Domenech.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Alveš pun ko brod izgleda.
10 1
Bhf111
To je ljubav. Messi ipak voli Barcu vise od njega Alves svaka ti cast
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi