Prvi sati u zatvoru su najteži: Legenda ne jede, potišten sjedi i razmišlja, glas mu niko nije čuo

Brazilac iza rešetaka

Prvi sati u zatvoru su najteži: Legenda ne jede, potišten sjedi i razmišlja, glas mu niko nije čuo

Edmir Škorić

Bivši bek Barcelone Dani Alves optužen je za seksualni napad, zbog čega je jučer završio u zatvoru i nema pravo na jamčevinu s kojom bi bio na slobodi do okončanja suđenja.

Najtrofejniji nogometaš svijeta prolazi pakao, kao i njegova porodica. Optužen je da je napao jednu djevojku, koju je zgrabio za ruku i stavio je na svoj penis. Zatim joj je prstom pokazao na vrata i poručio joj da uđe za njim u prostoriju.

Na kraju, optužen je za udaranje i silovanje, te je sada u pritvoru u zloglasnom zatvoru Brians 1 u Barceloni, kako ne bi "mogao pobjeći iz države".

Prema pisanju katalonskih medija, prvi sati za Brazilca bili su mučni. Navodi se da je jedva i večerao otkako je ušao u zatvor. Bio je potišten, relativno smiren, ali emotivno mogođen i u 24 sata provedena u ćeliji skoro da ništa nije progovorio.

La Vanguardia javlja da nije obavio poziv na koji ima pravo jer nema svoj telefonski broj i ne sjeća se napamet broja bilo kojeg člana porodice ili bliske osobe. U Briansu I bit će nekoliko mjeseci, do suđenja. Trenutno je u preventivnom modulu i čeka odredište.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CnAlzQ_uhjW/[/instagram]

Oglasi

Joana Sanz, Alvesova supruga, također proživljava vrlo teške trenutke, budući da joj je prije nekoliko dana umrla majka.

"Molim medije izvan mog doma da poštuju moju privatnost u ovom trenutku. Moja majka je preminula prije sedam dana. Tek sam počela pretpostavljati da ona više nije tu da se muči sa situacijom u kojoj se nalazi moj suprug. Izgubila sam jedina dva stupa svog života. Imajte malo empatije, umjesto da tražite tolike vijesti u tuđoj boli, hvala vam", napisala je na svojim društvenim mrežama.

Dani Alves se suočava s navodnim kaznenim djelom napada. Nakon posljednje zakonske izmjene, kazne se kreću između četiri i 12 godina zatvora kada se napad sastoji od vaginalnog, analnog ili oralnog tjelesnog pristupa.

Nogometaš priznaje da je bio te kobne večeri između 30. i 31. decembra u diskoteci, ali tvrdi da je to bilo nakratko te negira seksualni napad koji mu žrtva pripisuje. Priča koja je, prema mišljenju istražnog suca, kontradiktorna s dokazima koje su prikupili Mossoovi, koji su ispitali nekoliko svjedoka, uključujući i osiguranje noćnog kluba Sutton.

Također su prikupili biološke uzorke u sudoperu gdje su se događaji navodno dogodili i pogledali lokalne sigurnosne kamere. Kako prenosi TV3, nogometaš je izjavio tri različite stvari: prvo je rekao da ne poznaje djevojku koju je navodno seksualno napastvovao, zatim je komentirao da ju je vidio, ali da se ništa nije dogodilo, a na kraju je potvrdio da je ona ta koja je sve izazvala.

Oglasi

Osim toga, po svemu sudeći i prema pisanju regionalne televizije, Alves se cijelo vrijeme svoje prisutnosti pred sucem koji istražuje njegov slučaj ponašao potpuno narcisoidno, vjerujući da je nekažnjen.

Nakon što je zatvoren, Alvesa je automatski otpisao njegov klub, meksički Pumas, koji je saopštio sinoć da na njega više ne računa.

U posljednje vrijeme tri su slučaja završila zatvorskim kaznama aktivnih nogometaša. Stoepra Villarreala, Rubéna Semeda, pokrajinski sud u Valenciji osudio je na pet godina zatvora za zločine otmice, pljačke, ozljeđivanja i ilegalnog posjedovanja oružja. Ostao je 142 dana u zatvoru Picassent.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Igrač Levantea Tono Garcia proveo je tri sedmice u zatvoru Teruel optužen za jedno kazneno djelo pranja novca i drugo za pripadnost zločinačkoj organizaciji u okviru mreže iznuđivanja.

S druge strane, napadač Santi Mina osuđen je na četiri godine zatvora. Igrač se žalio na kaznu i Vrhovni sud pravde Andaluzije složio se da on i dalje bude pušten na slobodi do napretka procesa, do pojašnjenja kazne koje je zatražio nogometašev advokat i žalbi najavljenih protiv prve presude. Igrač je potpisao za klub iz Saudijske Arabije i sud ne smatra da postoji opasnost od bijega.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi