Carvajal je komentarisao dolazak Mbappea, a izjava je bila bez trunke euforije
FOTO: EPA

Kao da se ništa nije desilo

Carvajal je komentarisao dolazak Mbappea, a izjava je bila bez trunke euforije

Haris Zilić

Početkom juna smo odmah dobili vijest koja će sigurno obilježiti ovogodišnji ljetni transfer rok, Kylian Mabppe je postao novi član Real Madrida.

Dolazak Mbappea još više podiže snagu i ovako već briljantnog Reala koji je nedavno osvojio 15. put naslov prvaka Evrope, trofej Lige prvaka ponovo je u Madridu.

Reakcije na Mbappeov dolazak su brojne, a navijači kraljevskog kluba su u delirijumu.

Mnogi već zamišljaju ofanzivu Belingham, Vinicus, Mbappe i nema sumnje da će Real naredne sezone biti strah i trepet za sve ekipe na Starom kontinentu.

Dolazak Mbappea prokomentarisao je i čovjek koji već ima dobar staž u Real Madridu, riječ je o Daniju Carvajalu.

Carvajal je imao kratak komentar, kao da je želio smiriti loptu bez dodatne euforije.

Oglasi

"Sretni smo što je Mbappe došao i potpisao za Real. Sigurni smo da će nam puno pomoći", rekao je Carvajal.

Dugo se Mbappe povezivao sa Realom, bio je 2022. na korak potpisa, pa je produžio s Parižanima. Francuski reprezentativac je za PSG odigrao 308 mečeva i postigao čak 256 golova uz 108 asistencija, te je od dolaska iz Monaca izrastao u jednog od najboljih fudbalera svijeta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Uz to, zabio je 46 gola u 77 nastupa za francusku reprezentaciju od čega se posebno ističe hat-trick u finalu Svjetskog prvenstva 2022.

Naravno, dobit će nestvaran iznos za potpis s Realom, samo 100 miliona eura na osnovu bonusa, a godišnje će zaraditi oko 15 miliona eura, te će mu pripasti postotak od prodaje dresova s njegovim imenom. Ugovor s Realom veže ga do ljeta 2029. godine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi