Nova povreda u Real Madridu: Ceballos van terena do januara

Loše vijesti za njega

Nova povreda u Real Madridu: Ceballos van terena do januara

Esmer Oštraković

Najgore noćne more ostvarile su se za veznjaka Real Madrida, Danija Ceballosa.

On je izmjenjen u 53. minuti na utakmici protiv Osasune zbog problema sa mišićem, a crne slutnje su se ostvarile za ovog nogometaša.

Danas je Ceballos odradio sve potrebne medicinske testove, a rezultati koje je dobio su užasni, te će biti van terena oko dva mjeseca.

Ceballos se povrijedio na bizaran način i to u trenutku kada je krenuo dodati loptu jednom od svoji saigrača iz Real Madrida.

Sutra će biti odrađeni dodatni testovi kako bi se odredio tačan datum njegovog povratka, ali pitanje je hoćemo li ga vidjeti na terenu ove godine.

Obzirom na povredu mišića, on neće smjeti naglo početi trenirati nakon oporavka, te će trebati vremena da se vrati u takmičarsku formu.

Ukoliko se ostvari ono što ljekari predviđaju, Ceballosa na terenu skoro sigurno nećemo gledati do početka januara.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovo je naravno još jedan udarac za ekipu Carla Ancelottija, koji u posljednje vrijeme ima mnogo problema sa povrijeđenim igračima.

U posljednje vrijeme povrijeđeni su bili Benzema, Modrić i Courtois, a sada je na toj listi i Ceballos.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi