Dan nakon fijaska otkriveno ime velike zvijezde po koju kreće Joan Laporta: "On je najveća želja"

Želi ga ovo ljeto

Dan nakon fijaska otkriveno ime velike zvijezde po koju kreće Joan Laporta: "On je najveća želja"

Edmir Škorić

Barcelona je sinoć ispala u četvrtfinalu Lige prvaka, doživjevši težak domaći poraz od PSG-a rezultatom 4:1.

Nadali su se Katalonci da će se plasirati u polufinale Lige prvaka i da će kroz elitno klupsko takmičenje spasiti sezonu budući da u La Ligi teško mogu ispred Real Madrida, dok su ranije ispali iz Kupa kralja.

Međutim, iako su poveli s 1:0 golom Raphinhe, isključenje Ronalda Arauja im je premetilo planove, pa su Ousmane Dembele, Vitinha i dvaput Kylian Mbappe režirali veliki preokret Parižana.

Predsjednik Barcelone Joan Laporta bio je jako ljut i razočaran, a Mudno Deportivo prenosi da je odmah krenuo u akciju dovođenja novih igrača.

Glavna meta Barcelone u ljetnom prijelaznom roku je Dani Olmo (25), ofanzivni veznjak Leipziga. Španski reprezentativac nedavno je produžio ugovor s bundesligaškom ekipom do 2027. i ima otkaznu klauzulu od 60 miliona eura.

Oglasi

Kako prenosi Mundo Deportivo, Deco, sportski direktor Katalonaca, sastao se s predstavnicima Danija Olma i igračevim ocem kako bi pregovarali o mogućem budućem transferu. Fudbaler želi napustiti Bundesligu, ali Barcelona neće imati lak zadatak. Manchester City, Atletico i Arsenal prate razvoj situacije i zainteresovani su za bivšeg igrača zagrebačkog Dinama.

Dani Olmo je ponikao u La Masiji, ali je 2014. došao u Zagreb, da bi potom iz Dinama za 29 miliona eura šest godina kasnije prešao u Leipzig.

Ove sezone Olmo ima osam golova i pet asistencija na 22 utakmice.

Sjajni fudbaler je imao problema s povredama, ali kada se vratio u potpunosti na teren pokazao je klasu i u reprezentaciji Španije i u klubu pa je AS donio vijest o tome kako će Olmo ovo ljeto biti jedan od najtraženijih fudbalera Evrope, a tome se raduju i na Maksimiru jer će ima pripasti dio kolača.

Olmo će biti samo jedan u nizu igrača koji će biti na meti Barcelone, a koja također traga i za novim trenerom nakon što je Xavi Hernandez ranije najavio da na kraju sezone odlazi.

Oglasi

Xavi je krajem 2021. godine preuzeo Barcelonu. Imao je velike planove s voljenim klubom kojeg je prošle godine uspio odvesti do titule prvaka. U proteklom periodu su se mnoga poznata imena povezivala s katalonskim velikanom. Nijemac Hansi Flick je slovio kao glavni kandidat, tu su bili još Roberto De Zerbi, Thomas Tuchel, no čini se kako je Barca trenera ponovo našla u vlastitim redovima.

To je još jedna klupska legenda Rafael Marquez. Meksikanac trenutno vodi B tim Barcelone, rukovodstvu tima se dopada ono što vide na njegovim utakmicama i smatraju da bi definitivno mogao preuzeti prvi tim.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Opcija da Rafa Marquez preuzme tim rastu. Meksikanac je glavni favorit za posao ako Xavi ne promijeni odluku", navodi Mundo Deportivo.

Kako Xavi sigurno odluku neće mijenjati, 45-godišnji Meksikanac će sjesti na klupu Barca i to će mu biti prvi veliki posao u karijeri.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi