Vatreno u svlačionici Barce: Kounde odgovorio Gundoganu, podržali ga ostali saigrači

Nijemac izazvao revolt saigrača

Vatreno u svlačionici Barce: Kounde odgovorio Gundoganu, podržali ga ostali saigrači

Edmir Škorić

Fudbaleri Barcelone sinoć su se oprostili od Lige prvaka, pošto su u revanšu četvrtfinala na svom terenu poražni s 4:1 od PSG-a. Odmah nakon utakmice, Ilkay Gundogan dao je izjavu i pritom kritikovao saigrače.

Barcelona je bila nemoćna u revanšu. Slavila je s 3:2 u Parizu, ali sinoć nšta nije išlo po planu. Sam početak meča bio je dobar, ali kasnije se sve raspalo. Ključnim se smatra crveni karton Ronalda Arauja u 29. minuti.

Do tada je Barca bila bolja, vodila sa 1:0 golom Raphinhe, a onda se sve mijenja. Ousmane Dembele je u 40. izjednačio na 1:1, a sa igračem više u nastavku Francuzi dolaze do još tri gola. Vitinha je u 54. minuti donio preokret, u 61. je Kylian Mbappe s penala povisio na 3:1, da bi konačnih 4:1 postavio Mbappe drugim golom u 89. minuti.

“Jako sam razočaran. Sve je bilo u našim rukama i predali smo to PSG-u. A predali smo im to na najlakši mogući način”, rekao je Gundogan.

Na upit o crvenom kartonu Ronalda Arauja rekao je da nije siguran je li Urugvajca trebalo isključiti, ali i dodao da: “u ključnim trenucima utakmice moraš biti siguran kad ideš na loptu. Osobno bih radije pustio situaciju jedan na jedan i dao šansu golmanu da odbrani ili čak i primio gol.”

Oglasi

Njemački iskusni veznjak je također kritikovao i lošu reakciju odbrane kod gola Vitinhe.

“To je još jedna pogreška, trebali smo to zatvoriti i ne dopustiti mu udarac. Bio je slobodan. Nije da ne treniramo takve stvari. Onaj ko je najbliže mora reagovati. Nije iskoračio i to je razočaravajuće”, rekao je o akciji u kojoj je zakasnio Robert Lewandowski, a o prekršaju za jedanaesterac koji je skrivio Joao Cancelo.

Gundogan je redom krivio svoje saigrače za eliminaciju iz Lige prvaka, ali njegove riječi nisu se svidjele većini njegovih saigrača, dok je Kounde odlučio i javno da se oglasi. Nije naravno spomenuo Gundogana, ali jasno je da je to bio odgovor Nijemcu.

"Veliko je razočaranje ne izboriti se u polufinale kada smo imali sve za to. Usput, pobjeđujemo kao momčad i gubimo kao momčad, uvijek. Vrijeme je da se oporavimo i pripremimo za El Clasico ove nedjelje. Hvala vama za vašu podršku", napisao je na svojim društvenim mrežama. Njegov komentar pozdravili su i drugi saigrači, poput Marcosa Alonsa, Sergija Roberta i Vitora Roquea.

Oglasi

Dio izjave da "pobjeđujemo i gubimo kao momčad" bez ikakve sumnje se odnosi na izjave Gundogana, a katalonski mediji vjeruju da postoje "napeti odnosi u svlačionici među nekim igračima".

Loš tajming, definitivno, budući da slijedi u nedjelju okršaj Reala i Barcelone, gdje bi Kraljevi lako mogli da završe posao oko osvajanja titule.

No, Realovcima je u glavi sada samo revanš na Etihadu protiv Manchester Cityja, koji se igra večeras od 21 sat. Nakon 3:3 u Madridu, sve je otvoreno, City i Real imaju skoro jednake šanse za plasman u polufinale, mada su kladionice favorizovale ekipu Pepa Guardiole koju u ovom momentu smatraju najboljom u Ligi prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

S druge strane, Barcelona je imala sezonu za zaborav koja još nije završena. Ostala im je još neka luda teorija da mogu stići Real u šampionatu, ali to se čini nemogućim, pa će očito Xavi klub napustiti bez trofeja.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Pichići ne daju da im se u lice kaže da griješe konstantno. Uvijek im je parola "idemo dalje, sljedeća utakmica", a niko nema muda da kaže šta je i u kome je problem. Gundogan kaže i odmah se nadignu svi da ga tjeraju jer remeti atmosferu. A to što se oni godinama blamiraju, nema veze. Neka ga duvaju pichkice.
1 0
Mirsad1705
Gundogan je u pravu. Arauho je trebao pustiti igrača ka golu, pa i da je izjednačio, Barsa je bila bolja i imala šansu da dobije utakmicu. Međutim sa igračem manje to je bila nemoguća misija. Što se tiče blokiranja protivničkih igrača i tu je u pravu, Levandovski se na terenu ponaša kao penzioner, nikakva korist od njega iako ima i visinu i masu da bar odigra pas ako ne može sam proći igrača koji ga čuva. U odbrani ga nema na mapi, vječito spava u ofsajdu. Čavi je pogriješio što je izveo Jamala, trebao je izvesti beskorisnog Levandovskog. A ni sam Gundogan nije daleko od Levandovskog, njegov učinak je takođe nikakav.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi