Ma kakav Modrić! Dani Olmo je gestom poslije meča pokazao koji mu je Vatreni najbitniji

Španac igrao protiv "svojih"

Ma kakav Modrić! Dani Olmo je gestom poslije meča pokazao koji mu je Vatreni najbitniji

Admin Čaušević

Dani Olmo je igračko ime stekao u Hrvatskoj te mu svaki susret protiv Vatrenih izaziva određene emocije. Tako je bilo i u Berlinu gdje je u prvom kolu Crvena furija pobijedila Hrvate sa visokih 3:0.

Španci su odigrali fantastičan meč te su slavili sa visokih 3:0, dok je Olmo ušao sa klupe i odigrao skoro cijelo drugo poluvrijeme i to na vrlo korektan način.

Olmo se tako srao sa nizom svojih bivših saigrača iz Dinama, a gestom poslije meča pokazao da gaji posebnu vezu sa jednim Vatrenim.

Iako se očekivalo da traži dres od igračke veličine kao što je Luka Modrić, Španac je sjajan gest napravio prema zapravo drugom reprezentativcu Hrvatske.

Naime, od svih reprezentativaca Hrvatske Olmo je izabrao Lovru Majera s kojim će razmijeniti dres što su zabilježili i fotografi Pixsella.

Olmo i Majer su stajali nekoliko minuta i vjerovatno su razgovarali o utakmici, ali možda i drugim temama. To će sigurno ostati između njih dvojice.

Oglasi

Inače, Majer je bio jedan od boljih, alko ne i najbolji igrač Hrvatske na susretu. Zanimljivo da je jedini iz ofanzivnog dijela tima kojeg Dalić nije zamijenio.

Trenutaka kada su Lovro Majer i Dani Olmo razmijenili dres; Foto: Pixsell

"Ne mogu reći da su nas iznenadili, očekivali smo ovakvu utakmicu i smatram da smo i mi imali odlične prilike. Nažalost nismo ih iskoristili i treba čestitati Španncim na pobjedi. Moramo naučiti na vlastitim greškama.'

"Očito su nešto radili bolje od nas. Bolje su izlazili, bili su pripremljeniji i bolje su ušli u utakmicu", rekao je veznjak Wolfsburga po završetku susreta.

Inače, što se tiče Olma nakon što su svi otišli u svlačionice odlučio pokazati zahvalnost navijačima Hrvatske, ali i pristalicama Dinama zbog svega što su mu omogućili u karijeri.

Veznjak RB Leipziga je otišao pred navijače Hrvatske, a oni su mu uzvratili aplauzom što je pokazatelj kakvo poštovanje uživa Španac kod Hrvata.

Oglasi

lmo je član Dinama bio čak šest godina, a Modri su ga prodali 2020. RB Leipzigu za 29 miliona eura i sada im se smiješi novi milionski iznos.

Kao što je poznato Dinamu pripada 20 % iznosa razlike između Olmovog transfera u RB Leipzig i novi klub, konkretno u ovom slučaju nekoliko milion eura.

Sjajni fudbaler se već mjesecima povezuje sa brojnim zvučnim imenima, a Bikovi sa istoka Njemačke ga namjeravaju prodati za 60-ak miliona eura.

Ukoliko Manchester United, Barcelona, Bayern ili neko četvrti plati taj iznos Dinamu će pripasti čak 6 miliona eura što je sjajna cifra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi