Dalić potpuno iskren: "Bilo je to loše"

Hrvatska poražena od Španije

Dalić potpuno iskren: "Bilo je to loše"

Haris Zilić, foto: T. Hebib

Hrvatska je u prvoj utakmici Evropskog prvenstva poražena od Španije rezultatom 3:0 u utakmici prvog kola grupe B. Vatreni su loše otvorili Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Možda je u cijeloj lošoj večeri pozitivna situacija da je poraz odmah došao na startu da se u narednim utakmicama mogu ispravljati greške.

Po završetku utakmice u Berlinu komentar je dao selektor Hrvatske, Zlatko Dalić.

"Čestitam Španiji, zaslužen naš poraz. Bili smo bez energije. Mučili smo se u prvih 15 minuta, onda smo se posložili i preuzeli posjed, pa smo primili pogodak, bilo je to loše. Najgore je bilo što smo u nadoknadi prvog poluvremena primili gol nakon kornera", rekao je Dalić i nastavio:

"To je dokaz dekoncentriranosti. Razgovaramo o tome jesmo li gdje pogriješili. Bili smo predaleko od igrača, dali smo im puno vremena i prostora i to nas je kaznilo. Nismo bili dobri, zakazali smo u tom segmentu. Zaslužen poraz. Premalo agresije i duela, djelovali smo nemoćno."

Oglasi

O taktičkim zamislima i postavi?

"Htjeli smo vidjeti Perišića u teškoj utakmici i odmoriti Modrića i Kovačića. Čeka nas nova, puno važnija utakmica. Prelako smo primili golove, pali su iz laganih situacija i naših loših reakcija. S druge strane, nismo mogli zabiti. Nismo se nikako mogli vratiti."

Slijedi duel protiv Albanije u drugom kolu, pobjeda je imeprativ.

"Protiv Albanije idemo na tri boda. Dvije su utakmice do kraja, znamo što je naš cilj. Moramo se fokusirati na to i ići po pobjedu", završio je Dalić.

Nakon završene utakmice, uslijedile su žestoke kritike navijača, koji su na društvenim mrežama iskazali svoja mišljenja.

Dosta je kritika na račun Zlatka Dalića, a nisu štedjeli niti najveće zvijezde, Luku Modrića i Marcela Brozovića. Mnogi su zaključili da je vezni red prestar i da je trebalo dati priliku mladim snagama.

Nije gotovo za Hrvatsku, daleko od toga, ali utakmica protiv Albanije bit će maltene utakmica odluke.

Vatrenima će biti potrebna pobjeda, a onda u trećem kolu da u direktnom okršaju s Italijanima igraju za drugi krug.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi