Momenat kada se "skamenilo" 75. 000 navijača Reala: Olmo je izveo magiju, ali sreća ga je izdala

RB Leipzig je na kraju ispao

Momenat kada se "skamenilo" 75. 000 navijača Reala: Olmo je izveo magiju, ali sreća ga je izdala

Admin Čaušević

Dani Olmo je u sudijskoj nadoknadi meča protiv Real Madrida imao priliku da revanš susret osmine finala Lige prvaka odvede u produžetak, ali je pogodio prečku. Svejedno je uspio učiniti da navijačima Reala makar na tren zastane srce. 

U revanš susretu osmine finala između Real Madrida i RN Leipziga viđena su dva gola, a konačan rezultat glasio je 1:1 uz vrlo dobar nastup gostiju iz Njemačke.

Njemački predstavnik u niti jednom trenutku nije bio u podređenom položaju dok je Real na neki način imao i kukavički pristup pošto je Carlo Ancelotti meč počeo sa pet veznjaka. 

Sudijska nadoknada je donijela veliko uzbuđenje, a glavni protagonist je bio Dani Olmo koji je umalo zaledio 75.000 pristalica Kraljeva.

Nakon jednog centaršuta Španac je primio loptu te lobom pokušao savladati Lunina, ali je pogodio prečku. Tu situaciju možete pogledati ovdje. 

Oglasi

Ubrzo je režiser susreta uhvatio i reakciju gledatelja, a lica onih najstarijih su bila skamenjena. Vjerovatno su i sami bili svjesni koliko je Olmo bio blizu gola.

Real Madrid je prvi meč dobio sa 1:0 te je uspio proći dalje, međutim rijetko ko će biti oduševljen načinom na koji su to Kraljevi uradili.

Tokom revanš susreta u Madridu, RB Leipzig je imao više od igre i bio bolji rival, ali je Vinicius uspio donijeti vodstvo Los Blancosima u 65. minuti.

Već tri minute kasnije Orban je poravnao rezultat, a gosti su u ostatku meča tražili još jedan gol. Ipak odbrana Reala je sve nekako izdržala.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Po završetku utakmice gosti su protestvovali i kod italijanskog sudije Masse, međutim sve je to uzalud pošto se rezultat neće mijenjati. 

Pošto je vodeći u La Ligi Real je tako i dalje ostao u igri da osvoji dvostruku krunu ove sezone. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
Ovako se osvajaju titule, provlačenje kroz iglene uši i kad dođu do kraja tad su najbolji!!!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi