Suze Vinicusa nisu svima pozitivna priča: "Znam kako je u Španiji, govorili su mi da sam pijan..."
Dani Parejo kritikovao Viniciusa Juniora.

Oglasio se Dani Parejo

Suze Vinicusa nisu svima pozitivna priča: "Znam kako je u Španiji, govorili su mi da sam pijan..."

E. Ganibegović

Vinicius Junior je već dugo meta rasista. Na tu temu je zaplakao na nedavnoj press konferenciji reprezentacije Brazila, ali nisu baš svi pozdravili ono što on radi i priča. 

Prije dva dana je Brazil gostovao u Madridu. Fudbalska reprezentacija najveće države Južne Amerike gostovala je kod Španije, a igrao je svakako i član Real Madrida, Vinicius Junior.

Dan prije utakmice standardno je i po protokolu održana press konferencija. Na njoj se kao "domaćin" u Madridu pojavio Vinicus Junior, ali je uslijedio izljev emocija nakon jednog novinarskog pitanja.

Naime, upitan je reprezentativac Brazila o rasizmu. Nebrojeno puta smo bili svjedoci kako je nesretni Vinicius Junior meta rasista na tribinama stadiona širom Španije, a dajući odgovor se i rasplakao.

"Žao mi je. Samo sa želio i samo želim igrati fudbal, učiniti sve za svoj klub i svoju porodicu, nikada ne vidjeti crnce kako pate", rekao je Vinicius.

Međutim, španski mediji objavili su nekoliko sati kasnije da je Vinicius navodo sve uradio po scenariju jer je Netflix snimao jučerašnju press konferenciju za potrebe dokumentarca koji se radi upravo o rasizmu u sportu.

Oglasi

Mnogima je bilo čudno što je Vinicius zaplakao jer problemi oko rasizma traju već neko vrijeme kada je on u pitanju, a često je Brazilac taj kojeg optužuju da prvi provocira protivnike iako za to nikada nije kažnjen.

Njegove suze očigledno nisu "sjele" svima, pa je tako jedan poznati fudbaler odlučio da da svoje mišljenje o tome. Radi se o Daniju Pareju.

"Znam kako je u Španiji. Govorili su mi da sam pijan, ali ja ne pravim svakakve geste. Ovo je previše. Fudbaler mora biti iznad toga. Mislim da Vinicius Junior nije u pravu s takvim ponašanjem", rekao je Dani Parejo, a prenosi Mundo Deportivo.

Dani Parejo, podsjetimo, od 2021. godine igra za Villarreal i često može da se sretne na terenu s Vinicusom Juniorom. Vidjet ćemo kako će izgledati njihov naredni susret.

Oglasi

Skoro cijelu svoju karijeru Parejo je proveo u Španiji. Prija Villarreala igrao je za Valenciju, Getafe i Real Madrid, te ujedno i Real Madrid Castillu.

Kratko je 2008. godine bio na posudbi u QPR-u, nakon čega je 2009. godine prodat Getafeu. Dijete je, dakle, Real Madrida.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za reprezentaciju Španije nastupio je četiri puta. Za omladinske selekcije je upisao 43 nastupa i postigao devet pogodaka.

Ove je sezone na 33 nastupa za Villarreal postigao tri pogotka i podijelio četiri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi