Jedan od najstandardnijih fudbalera Veleža sutra nema pravo nastupa u finalu protiv Sarajeva
Foto: A. Čaušević

Takav je dogovor

Jedan od najstandardnijih fudbalera Veleža sutra nema pravo nastupa u finalu protiv Sarajeva

E. Ganibegović

Sutra nas na Bilinom polju očekuje finale Kupa Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Veleža. 

Glavobolju treneru mostarske ekipe Feđi Dudiću stvara pokrivanje lijeve strane terena. Naime, jedan od najstandardnijih fudbalera mostarskih Rođenih, Đani Salčin, nema pravo nastupa protiv Sarajeva.

Dogovor je to bio dvije strane kada je sklopljena posudba 22-godišnjaka iz Sarajeva u Velež prošlog ljeta - da Salčin ne može igrati protiv svog Sarajeva.

Podsjetimo, Salčin je ove sezone za Velež u svim takmičenjima odigrao 31 utakmicu, postigao dva gola i dodao četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Posudba ističe na kraju sezone i očekuje se da se fudbaler nakon nje vrati u Sarajevo.

Utakmica Velež - Sarajevo počinje sutra od 19 sati, a osim bitke za trofej, bit će to i utakmica za izlazak na evropsku scenu, koju kroz Premijer ligu nisu izborila ova dva kluba. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1644068495
Odmah ga vratiti kad istekne posudba !
1 2
Husrefbeg22
Trebali su takve klauzule i za Andusica, Radovca, Ovcinu
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi