Švedski milijarder poslao ponudu za kupovinu Arsenala, a Kroenke odbio: Ne treba mi novac!
Foto - EPA

Daniel Ek je veliki navijač Topnika

Švedski milijarder poslao ponudu za kupovinu Arsenala, a Kroenke odbio: Ne treba mi novac!

M. Šljivak

Švedski milijarder Daniel Ek objavio je danas kako je poslao zvaničnu ponudu za kupovinu londonskog Arsenala.

Ovaj 38-godišnjak koji je izvršni direktor i suosnivač muzičkog streaming servisa Spotify, objavio je večeras kako je ponudu poslao prema porodici Kroenke, ali da je ona odbijena.

"Danas su se pojavile netačne informacije u kojima se kaže da nisam poslao ponudu za Arsenal. Smatram da je važno ispraviti netačne navode", napisao je Ek i nastavio je:

"Poslao sam ponudu Joshu Kroenkeu, bankarima, ali odgovorili su mi da im novac nije potreban. Poštujem njihovu odluku, ali ostajem zainteresovan ako se situacija promijeni", napisao je Ek.

Porodica Kroenke je u Arsenalu od 2017. godine, a godinu dana kasnije je preuzela većinsko vlasništvo nad klubom i ima preko 90 posto dionica.

Ek je poznat kao veliki navijač Arsenala. Silno želi postati vlasnik kluba i vidjet ćemo hoće li mu se želja ostvariti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nema dileme da bi imao veliku podršku ostalih navijača koji su izričito protiv Kroenkea i koji traže njegov odlazak iz kluba.

Bogatstvo Daniela Eka procjenjuje se na 4.7 milijardi dolara.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1582647693
Pa kad vec imas pare hajde Boga ti makar nauci kako se uplacije na racun ovih tvojih bolan nastave li ovako ne gine im sudbina stoke citya
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi