Na terenu se večeras pojavio čovjek u kojeg je publika čudno gledala - Spiker je potom rekao ime

Neprepoznatljiv je

Na terenu se večeras pojavio čovjek u kojeg je publika čudno gledala - Spiker je potom rekao ime

Midhat Šljivak

Nekadašnji reprezentativac Srbije i Crne Gore, te član brojnih francuskih klubova Danijel Ljuboja (45), večeras se pojavio na meču Ligue 1 između Strasbourga i Marseillea. Da nije javno predstavljen rijetko bi ga ko prepoznao.

Danijel Ljuboja imao je poprilično bogatu fudbalsku karijeru. Danas 45-godišnjak je karijeru započeo u francuskom Sochauxu, a zatim je nastupao za Strasbourg, PSG, Stuttgart, HSV, Wolfsburg, Grenoble, Nice, Legiju i Lens, gdje je 2014. godine završio karijeru.

Posebno je impresivan fudbal igrao u Strasbourgu. Zbog toga mu se ovaj klub odlučio zahvaliti u večerašnjem meču Ligue 1 protiv Marseillea (1:1).

Ljuboja se pojavio na terenu i izveo je početni udarac na meču. Mnogima nije bilo jasno o kome se radi, ali je spiker izgovorio njegovo ime i tada je bilo sve jasno.

Za razliku od igračkih dana i čuvene irokeze, Ljuboja je danas poprilično neprepoznatljiv. Ima dugu crnu bradu, raščupanu kosu i niko ne bi naslutio da se radi o bivšem fudbaleru.

Oglasi

I zvanični profil Ligue 1 upitao je fanove znaju li o kome se radi. Naravno, bilo je onih koji su ga prepoznali, no mnogo je i onih koji nisu čuli za njega.

Ljuboja je rođen 1978. godine u Hrvatskoj. Ipak, životni put ga je tokom 90-ih odveo u Srbiju, a zatim i u Francusku, gdje je stekao fudbalsko ime.

On je od 2003. do 2006. godine nastupao za nekadašnju državu Srbiju i Crnu Goru. Odigrao je 19 utakmica i postigao je jedan pogodak.

Danijel Ljuboja u mlađim danima i tokom potpisa za HSV (Foto: EPA)

Najbolje dane klupske karijere proveo je upravo u Strasbourgu. U 138 odigranih mečeva postigao je 46 pogodaka.

Može se pohvaliti milionskim transferima u PSG i Stuttgart. Sasvim solidno je zaradio u profesionalnoj karijeri i danas je poprilično daleko od svih dešavanja u fudbalu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Odlučio je i drastično promijeniti imidž. Zbog toga je i neprepoznatljiv za mnoge, iako je nekada njegov lik bio poznat širom Starog kontinenta.

Top Komentari

Sanska_Prangija
Sad je vojvoda
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi