Daniel Maldini debitirao za Milan i naslijedio oca i djeda

Milan i Maldini - čin treći

Daniel Maldini debitirao za Milan i naslijedio oca i djeda

Mladi Milanov veznjak Daniel Maldini debitovao je danas za prvi tim Rossonera. 

Maldini ima samo 18 godina, a trener Stefano Pioli šansu mu je pružio u današnjem susretu Serije A protiv Verone. U igru je ušao u 93. minuti i na taj način ispisao historiju svoje porodice.

Naime, mladi Daniel je na taj način naslijedio dvije legende Rossonera - oca i djeda Paula i Cesarea.

Otac Paolo je za Milan igrao od 1984. do 2009. godine i u tom periodu je upisao skoro 650 utakmica za Rossonere. Osim Milana on je legenda i italijanske reprezentacije jer je skupio 127 utakmica.

Djed Cesare u Milanu je proveo 12 sezona i to od 1954. do 1966. godine. Za to vrijeme upisao je 347 utakmica.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zanimljivo, i djed i otac igrali su na poziciji defanzivca, a mladi Daniel karijeru počinje na poziciji ofanzivnog veznjaka dok može pokrivati i pozicije na krilima.

Iza njega su odlične statistike u omladinskim kategorijama i ako u pola bude dobar u seniorskom fudbalu kao njegovi prethodnici, možemo od njega očekivati fantastičnu karijeru.

Top Komentari

Benjamingst
Jos da zaigra za BiH bilo bi nam od koristi hehehe
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi