Maldini u konkurenciji za meč Milana i Napolija

Sin legende Rossonera

Maldini u konkurenciji za meč Milana i Napolija

Današnji dan je prepun derbi susreta, a jedan će se odigrati i na San Siru.

Milan danas na svom terenu dočekuje Napoli u meču 13. kola Serije A.

Loše ove sezone igra i Napoli, a još lošije Milan. Ali duel italijanskih velikana bez obzira na sve privlači puno pažnje.

A za Milan danas možda zaigra još jedan Maldini. Naime, sin legendarnog defanzivca Rossnera Paola Maldinija, Daniel, je po prvi put pozvan u seniorski tim Milana za jednu utakmicu.

Daniel Maldini, koji je za razliku od oca ofanzivac, je prošlog mjeseca napunio 18 godina, a sada se našao među 21 igračem u konkurenciji za duel sa Napolijem.

Inače, mladi Maldini je nedavno produžio ugovor sa Milanom - do 2024. godine.

Njegov otac drži rekord kao igrač sa najviše nastupa u Seriji A i smatra ga se jednim od najboljih defanzivaca u historiji fudbala. Paolo je čitavu karijeru proveo u Milanu sa kojim je osvojio 25 trofeja. Danas je tehnički direktor.

Potražite više informacija na temu Serie A:

I Danielov djed je legenda Milana. Pokojni Casare Maldini je za Milan igrao od 1954. do 1966. godine, a jedno vrijeme je bio i trener Rossonera.

Treba istaći da mladi Daniel Maldini godinama unazad pruža sjajne partije u omladinskim selekcijama Milana.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

beautifulloser
Ja kontam vracaju Paola, da ga spare sa Ibrahimovicem...al zasto tu stati, daj Baressija, Costacurtu, Inzaghija, Shevchenka, Kaku, pa da mozda Milan na nesto pocne da lici, cisto sumnjam da bi i u ovim godinama bili losiji od trenutne ekipe...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi