Džeki je oduzeta kapitenska traka, ali je De Rossiju Dijamant i dalje kapiten!

Svoj sud dao i legendarni igrač Rome

Džeki je oduzeta kapitenska traka, ali je De Rossiju Dijamant i dalje kapiten!

A. Čaušević

Edin Džeko je prije nekoliko sedmica ostao bez kapitenske trake Rome poslije svađe s Paulom Fonsecom. 

Legendarni Daniele De Rossi koji je i sam bio kapiten Vučice poslije penzionisanja Francesca Tottija Dijamanta još uvijek smatra kapitenom Rome.

Bivši italijanski veznjak je govorio o načinu na koji je otišao iz Rome. Tom prilikom je kazao da je Džeko dostojan kapitenske trake rimskog kluba.

"Roma ima dva dostojna kapitena, Edina Džeku i Lorenza Pellegrinija. Mislim da njih dvojica Romu predstavljaju na najbolji način", rekao je De Rossi.

"U posljednjoj godini u Rimu igrao sam sa povrijeđenim koljenom bez da sam tražio išta. Mnogo puta su tražili od mene da stisnem zube, a kada bi sreli u hodniku mijenjali bi pravac."

"Jedna stvar me zaboljela zbog čega je pokrenuta i tužba koja je na čekanju. Pojavilo se nešto u novinama što je došlo iznutra."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Pallottu i Baldinija su okupirale loše riječi, ali im ne zamjeram. Mogao sam možda igrati još koju godinu. U svlačionici nije bila dobra atmosfera, sve je bilo vezano za mene."

De Rossi je član Rome bio 18 godina, otišao je na ljeto 2019. u Bocu Juniors gdje se zadržao nekoliko mjeseci. Penzionisao se početkom prošle godine.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DamirT
Realno i jedina 2 igraca koja valjaju u Romi
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi