Bijesni Modrić kakvog nismo znali: Rigao vatru na suce, mogao bi biti žestoko kažnjen!
Legendarni hrvatski veznjak smatra da ih je sudija sinoć oštetio.

Orsato direktno prozvan

Bijesni Modrić kakvog nismo znali: Rigao vatru na suce, mogao bi biti žestoko kažnjen!

Eldar Ganibegović

Hrvatska je sinoć ispala u polufinalu Svjetskog prvenstva, a mnogo se nakon utakmice priča o suđenju. Na to nije ostao imun ni Luka Modrić koji je bio vrlo oštar prema glavnom sucu.

Sinoć je reprezentacija Hrvatske poražena od Argentine u polufinalu Svjetskog prvenstva s 3:0.

Držala se Hrvatska jako dobro sve do prvog primljenog gola u 34. minuti iz penala, koji po mišljenju nekih nije trebao biti dosuđen.

Alvarez je prebacio Livakovića i sudario se s njim nakon što je Lovren već očistio loptu s gol-linije, no sudac Daniele Orsato pokazao je na penal.

Prethodno je propustio dosuditi korner za Hrvatsku, a imun na to sve nije ostao ni legendarni Luka Modrić.

"Bili smo dobri, kontrolisali smo igru, a onda su došli korner, koji nam sudija nije dosudio i penal koji po mom mišljenju nije bio. To je sve promijenilo. Ne mogu vjerovati da je dosudio taj penal, ali ne možemo to promijeniti, moramo se oporaviti i pokušati pobijediti u idućoj utakmici", kazao je Modrić i dodao:

Oglasi

"Argentina je pošteno pobijedila, bila je bolja, zaslužila je, ali te se stvari moraju spomenuti, što inače ne radim. Ne volim pričati o sucima, ali Orsato je jedan od najgorih. Ne pamtim ga po dobrome, katastrofa. Za mene to nije penal".

Vidjet ćemo da li će Luka Modrić nakon ovoga dobiti neku kaznu od FIFA-e, s obzirom na to da je poznato koliko su suci zaštićeni i da se protiv njih ne smije skoro ništa govoriti.

U posljednje tri godine Orsato je Real Madridu sudio šest puta, a četiri puta je Kraljevski tim poražen, pa je jasno zašto ga Modrić ne pamti po dobrom.

Također, sudio je onu utakmicu na prethodnom Evropskom prvenstvu kada je Engleska s 1:0 bila bolja od Hrvatske.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Luka Modrić će u subotu igrati svoj posljednji meč u karijeri na Svjetskim prvenstvima. Protivnik Hrvatskoj u utakmici za treće mjesto biti će poražena reprezentacija iz večerašnjeg duela Francuske i Maroka. 

Top Komentari

Mostarac94
kad Messi za psovanje nije dobio kaznu onda ne vidim zasto bi iko više dobijao kaznu za nesto receno pred kamerama
7 0
Lezi ćuko,lezi vlashino
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi