Daniele Rugani nakon mjesec dana izlazi iz karantina

Dobre vijesti iz Torina

Daniele Rugani nakon mjesec dana izlazi iz karantina

E. Čaušević

Daniele Rugani bio je prvi igrač Juventusa kojem je potvrđeno da je zaražen koronavirusom.

Juventus je prije skoro mjesec dana potvrdio da je Rugani bio pozitivan na testiranju, te je on bio prvi fudbaler u Italiji s takvim slučajem. Svi igrači su odmah morali u karantin na dvije sedmice, a kasnije je potvrđeno da su zaraženi još Paulo Dybala i Blaise Matuidi.

Rugani je već skoro mjesec dana u kućnoj izolaciji i konačno stižu dobre vijesti. On se oporavio od koronavirusa, a uskoro će dobiti dozvoluu da napusti karantin.

"Njegov period karantina završava se u narednih nekoliko dana. Jedine simptome koje je on imao je visoka temperatura. Tog dana je normalno trenirao nakon meča Juventus - Inter, a dan kasnije je bio pozitivan na testiranju. No, najvažnije je da se on sada oporavio", rekao je njegov agenti Davide Torchia.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Rugani je na meču protiv Intera bio na klupi što je izazvalo veliku paniku među igračima oba kluba. No, na svu sreću od svih njih bilo je samo dvoje zaraženih.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije