Od odlaska De Ligta iz Juventusa nema ništa

Još uvijek je dio dugoročnih planova Stare dame

Od odlaska De Ligta iz Juventusa nema ništa

Holanđanin Matthijs De Ligt još uvijek je dio dugoročnih planova Stare dame, prenosi italijanski Tuttosport.

De Ligt je u Torino stigao prošlog ljeta iz Ajaxa kao najbolji mladi štoper svijeta, ali u prvoj sezoni baš i nije odigrao odlično. Imao je nekoliko kikseva i pominjalo se kako će ga Juventus odmah prodati ili proslijediti na posudbu.

Ipak, ako je vjerovati Tutosportu, od toga neće biti ništa jer se mišljenje čelnika Juventusa o njemu nije promijenilo i žele ga zadržati još dugo godina u klubu.

Također, De Ligt još uvijek uživa i veliko povjerenje trenera Maurizija Sarrija koji ga želi trenirati mnogo duže od jedne sezone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, za Holanđanina je zainteresvan veliki broj klubova. Real Madrid i Mancehster United bi jedva dočekali da Juve stavi na transfer listu ovog mladog igrača, ali od toga ipak neće biti ništa.

Prije nekoliko dana se spominjalo kako se Stara dama osigurala kada je u pitanju De Ligt jer u ugovuru ovog igrača ima klauzula koja kaže da može otići ali samo za 150 miliona eura.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi