Zrinjski je blizu da zaigra grupnu fazu, ali jedan igrač sigurno neće: Potpisao je za novi klub

Bošnjak napustio Plemiće

Zrinjski je blizu da zaigra grupnu fazu, ali jedan igrač sigurno neće: Potpisao je za novi klub · Zvanično

E. Ganibegović

Prvak Bosne i Hercegovine, ekipa Zrinjskog, u nastavak sezone ući će bez Patrika Bošnjaka.

Neće to predstavljati veliki problem za trenera Sergeja Jakirovića koji ga nije koristio na početku ove sezone, nakon što se vratio s posudbe iz Neretvanca.

Naime, ovaj bh. lijevi bek karijeru će nastaviti u NK Croatia Zmijavci gdje debi može očekivati već za pet dana na gostovanju kod Dugopolja u prvom kolu Prve nogometne lige.

Bošnjak je dijete Zrinjskog, prošlu sezonu proveo je, dakle, na posudbi u Neretvancu, a sada je po prvi put napravio transfer iz matičnog kluba i okušat će se u Zmijavcima.

On je u omladinskim selekcijama reprezentacije Bosne i Hercegovine nastupio na 16 utakmica i postigao jedan gol.

Oglasi

Treba istaći i to da šansu u Premijer ligi BiH nikada nije dobio, no osvojio je prvenstvo Bosne i Hercegovine kao i kup sa Zrinjskim za igrače do 19 godina.

Što se tiče Zrinjskog, Plemići su na dobrom putu da postanu prvi bh. klub u grupnoj fazi jednog evropskog takmičenja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U četvrtak ih u Konstanayju protiv Tobola očekuje revanš trećeg pretkola Konferencijske lige gdje trebaju da odbrane prednost od 1:0 iz prvog meča koju im je spektakularnim golom iz kornera donio Niko Janković.

Play-off za ulazak u grupnu fazu će donijeti dvomeč sa Slovanom iz Bratislave ili Olympiacosom (poraženi iz tog dvomeča, 3. pretkolo EL), a prema tome kako igra Zrinjski, sigurno da se nikoga ne treba plašiti i da ima dobre šanse za ulazak u grupnu fazu. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hordas_00
Ljudi ni tobol nisu prošli a već u grupnoj fazi, bravo Ganibegoviću...
10 0
pero98
Blizu? Moraju još odigrat 3 tekme do grupne faze i ovome to blizu? Bome čestitke autoru teksta na poznavanju nogometa.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi