Juventus završio novi sjajan posao

Danilo potpisao

Juventus završio novi sjajan posao

Esmer Oštraković
Teme:

Uprava Juventusa danas je završila novi veliki posao, a radi se o produženju ugovora sa jako važnim fudbalerom, a to je Danilo.

On je u Juvnetus stigao u augustu 2019. godine, te je odmah imao veliki uticaj na saigrače kako na terenu tako i van njega.

Tako je uprava Juvnetusa odlučila da ponudi novi ugovor Danilu, a on je pristao na produženje, te je potpisao novi ugovor do 2025. godine.

Njegova priča u dresu Juventusa se tako nastavlja, a počela je prije tri i pol godine, te je do sada bila jako dobra.

Upisao je Danilo ukupno 142 nastupa u dresu Juventusa od čega je počeo čak 128 utakmica, a ostatak je ulazio sa klupe.

Vrlo brzo je postao jedan od ključnih igrača u ekipi Juventusa, te je zaista teško zamisliti postavu bez njega.

Toliko je dobro igrao u dresu Juventusa da je čak uspio učestvovati u 17 golova svoje ekipe. Bio je strijelac osam golova, dok je upisao devet asistencija.

Posljednji gol postigao je prije nekoliko dana u gradskom derbiju protiv Torina, te je tako pomogao ekipi da dođe do preokreta i pobjede.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On je jedan od dva igrača, zajedno sa Filipom Kostićem koji su igrali u svakoj od 24 utakmice u Seriji A u ovoj sezoni.

Ono što je jasno jeste da su i navijači zadovoljni poslom koji je uradila uprava Juventusa jer vole Danila i njegov stil igre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi