Svi su ga osuđivali, a niko nije znao šta se dešava u životu bivšeg igrača Chelseaja
Foto - EPA

Danny Drinkwater otkrio kroz šta je sve prošao

Svi su ga osuđivali, a niko nije znao šta se dešava u životu bivšeg igrača Chelseaja

Midhat Šljivak

Danny Drinkwater (32) odnedavno je bivši igrač Chelseaja.

Nakon odličnih igara u Leicesteru Drinkwater je 2017. godine potpisao petogodišnji ugovor s Chelseajem u transferu vrijednom 35 miliona funti, no period na Stamford Bridgeu za njega je postao prava noćna mora.

Odigrao je samo 23 utakmice. Išao je na brojne posudbe, nije ga nikako išlo i nije mogao da se vrati na nivo igre iz Leicestera. Nakon horora u Chelseaju stiglo je olakšanje. Više nije pod ugovorom i sada bira tim gdje će nastaviti karijeru.

"Stiglo je olakšanje. Bilo je jasno da to nije dobra situacija ni za mene, a ni za klub", rekao je Drinkwater za Sky Sports i nastavlja priču:

"Ljut sam zbog svega što se dešavalo i kako sam tretiran, ali nisam ogorčen. Uvijek se možete osvrnuti nazad i pitati šta bi bilo kad bi bilo? Osjećam kao da sam bacio pet godina karijere

Oglasi

"Da sam ostao u Leicesteru, da se nisam povrijedio, da me klub nije tretirao drugačije. To je sve šta bi bilo kad bi bilo. To je pomalo frustrirajuće. Nemojte misliti da mi nije krivo kako se sve odvijalo. Još se udaram u glavu zbog svega".

"Jesam li sam sebi mogao pomoći? Pa, zato sam otišao na posudbe u Aston Vollu i Burnley. Nije išlo. Nisam ni sanjao da ću otići u Tursku s 30 godina. Otišao sam i u Championship zbog sebe. Pokušavao sam napraviti prave korake, ali nikako me nije išlo".

Mnogi su ga prozivali zbog lagodnog života. Pijan je skrivio i nesreću 2019. godine zbog čega je ostao 20 mjeseci bez vozačke dozvole. Psihički je bio nestabilan zbog svega što mu se dešavalo u porodici.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Imao sam psihičkih problema 2019. godine. Djed i baka su mi preminuli, ocu mi je otkrivena leukemija, izgubio sam psa i skrivio sam nesreću pijan. Napravio sam veliku grešku. Isto tako sam se borio za sina. Previše je to za jednog čovjeka. Bio sam potpuno izgubljen", rekao je Drinkwater.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Taman kontam čovjek imo nekih problema.. a njemu umrli baba,dedo i ćuko...Logično je da baba i dedo umru ...po tome nebi nitko mogao igrati nogomet...šupljak izjava
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi